fbpx
A TikTok logoja egy okostelefonon.

Nem csak a TikTokot, más alkalmazásokat is letilt a francia kormány

A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok adatokat gyűjthetnek a TikTokon, vagy az alkalmazáson keresztül befolyást gyakorolhatnak a felhasználókra.

Megtiltja a francia kormány több „szabadidős alkalmazás”, köztük a TikTok videómegosztó applikáció telepítését és használatát a kormányzati dolgozók hivatalos eszközein – jelentette be pénteken Stanislas Guerini közszolgálati miniszter pénteken a Twitteren, írja a portfolio.hu online gazdasági újság az MTI-re hivatkozva.

Az intézkedés azonnal hatályba lép, mintegy 2,5 millió közhivatalnokot érint, és a TikTokon kívül a Candy Crush játékprogramra és a Netflix streamingszolgáltatóra is vonatkozik. Az érintett alkalmazások teljes listáját még nem tették közzé.

A miniszter azzal indokolta a lépést, hogy ezek az alkalmazások kockázatosak kiberbiztonsági és adatvédelmi szempontból. A döntést az információs rendszerek védelméért felelős nemzeti ügynökség (Anssi) vizsgálatának eredménye alapján hozták meg.

Az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és más nyugati országokban megtiltották az államigazgatásban a hivatali informatikai eszközökön a TikTok használatát. Az Európai Parlament szintén hasonló intézkedést vezetett be. Az amerikai kongresszusban éppen egy törvénytervezet kidolgozása folyik, amely felhatalmazást adhat Joe Biden elnöknek arra, hogy teljes körű tilalmat vessen ki az alkalmazásra az országban.

Aggasztónak találja a magyar médiahatóság, hogy sok gyerek használja a TikTokot

Legfeljebb napi hat órát töltsünk a képernyő előtt – üzente három képernyő mellől Áder János

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A TikTok logoja egy okostelefonon. Forrás: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások