fbpx
Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a közmédia M1 csatornájának vendégeként.

Közel félmilliárdért fésülik a közmédia munkatársait és műsorvendégeit 2023-ban

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyős munkatársaknak és a műsorvendégeknek nyújtott fodrász, sminkes és stylist szolgáltatásokért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, vagyis a TED-ből.

A közmédia által kötött keretszerződés 12 hónapra szól, és igény szerint további 6 hónappal meghosszabbítható. Ez azt jelenti, hogy az MTVA-s munkatársak megjelenése naponta nettó 1,2 millió forintjába kerül majd az adófizetőknek – írja a Magyar Hang.

A nyilvánosan is megismerhető részletek alapján, az MTVA vezető stylist tanácsadóra és stylistokra, öltöztetőkre, sminkesekre, napi és eseti fodrászmunkákra is igényt tart.

A szerződés 140 képernyős munkatárs ellátásával számol, melyből átlagosan naponta 40-en kamera elé is kerülnek, az MTVA pedig mellettük napi 30-40 vendéggel is kalkulál. A munkát egy több mint harminc fős szépészeti stáb végzi majd – csak fodrászból 13-ra lesz szükség a Kunigunda utcában.

A megbízást idén is a Make-Up Team nevű cég nyerte: a Kft 2016 óta viszi el sorozatban a közmédia ilyen tendereit, tavaly és idén pedig már meghívásos keretben indult és győzött a pályázaton. A cég ugyanakkor évről évre drágábban dolgozik: míg 2016-ban 178 millió forintért vállalták a feladatot, 2021-ben már 350 milliós szerződést kötöttek a médiaszolgáltatóval (ami aztán egy módosítás során 385 millió forintra emelkedett).

Mikrovállalkozás, amit a NAV is piszkált

A Make-Up Team egyébként hivatalosan mikrovállalkozásnak számít: az Opten cégadatai szerint jelenleg öt állandó alkalmazottjuk van, miközben éves szinten 200-210 milliós nettó árbevételt könyvelhetnek el. Szintén az Opten adatbázisából tudtuk meg azt is, hogy a vállalkozás ellen 2015 és 2021 között 15 alkalommal rendelt el bírósági végrehajtást a NAV hátralékkezelési részlege. Igaz ezeket az eljárásokat aztán minden esetben rövid időn belül megszüntették.

A megbízással és a cég működésével kapcsolatban a Magyar Hang telefonon kérdezte volna Rafai Attila ügyvezető-tulajdonost, ám amikor megtudta, miért keresik, szűkszavúan csak annyit mondott, hogy az MTVA sajtóosztálya az illetékes – ezek szerint saját cégügyeinek megválaszolásában is.

A hetilap a biztonság kedvéért írásban is megkereste Rafait és az MTVA-t. Egyebek mellett azt szeretnék megtudni, hogy idén mennyiért dolgozik a közmédiának a Make-Up Team által kirendelt vezető stylist. A 2021 novemberében megkötött szerződésük szerint ugyanis a stylist-vezér havi 4,3 millió forintért dönthette el, hogy nézzenek ki a köztévé munkatársai.

15 milliárd forintnál többet fizet az MTVA az egyre kevésbé nézett Forma-1 közvetítési jogaiért

Nem jogerősen a közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

Szívet rajzolt a köztévé Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin köré

Utolsó pillanatban kivetetett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója egy Győrffy Miklósról szóló beszélgetést a Gondolat-jel című műsorból és az azóta sem került adásba

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a közmédia M1 csatornájának vendégeként. Forrás: M1, Youtube.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások