fbpx
Gábor György filozófus.

Gábor György a továbbiakban a Klubrádió honlapján publikál

Publicisztikai rovatot indít a Klubrádió a honlapján. A Szabadság Klubra keresztelt rovat Gábor György filozófus írásaival indul.

Az új felületet beharangozó írásában a filozófus úgy fogalmaz, hogy a modern civilizált világban a szó, a szabad beszéd és gondolat stratégiai tényezőnek mondható,

„ám Magyarországon a források elapadtak, s a hatalom a szellem kútjait az elmúlt évek során módszeresen elfoglalta, elbitorolta vagy a legbarbárabb módszerekkel szétverte, meggyalázta és betemette. Aligha véletlenül kezdi Thomas Mann a bibliai Józsefről és testvéreiről szóló tetralógiáját ezzel a sorral: »Mélységes mély a múltnak kútja.« Csakhogy a mai Magyarországon lassan, ha bármely kútba pillantunk is bele, a zavarossá vált vízből úgyszólván mindenhonnan a hatalom pillant vissza, s a kút legmélyéről a beszennyezett múlt bánatos tekintete szegeződik ránk.

Gábor György azt írja, hogy őt már elűzték mindenhonnan: az 1990 után fúrt új kutakat berobbantották, s „az egyetlen, nagy közös kutat kisajátították maguknak, mert abból csak az övéik kortyolgathatnak, másnak onnan nem juthat egy cseppnyi sem”. A tudós később a Facebookon – ahogy ő fogalmaz: a „Facebook-kúton” – osztotta meg a közélettel kapcsolatos gondolatait, ám azt „piszkos, névtelen hordák, felsőbb utasításra lerohanták és beszennyezték”.

A filozófus a rovat indulását bejelentő videójában is azt hangsúlyozta, hogy azért zárta be a  Facebook-oldalát, mert az ottani „gyalázkodásra nem volt fegyvere”. Eztán kereste meg a Klubrádió, hogy szívesen teret adna publicisztikáiknak. Arra Gábor György nem tér ki, mi fog történni, ha a Klubrádiós írásait a csatorna megosztja a közösségi hálón, és azt „piszkos, névtelen hordák, felsőbb utasításra” ismét „lerohanják”.

Az ellenzéki szavazók körében valóban népszerű vallástörténész nem kevésre vállalkozik, ugyanis ő és a csatorna azt ígérik, hogy hetente öt alkalommal jelentkezik az új felületen publicisztikáival.

Gábor György korábban gyakori vendége, politikai kommentátora volt az ATV különböző műsorainak is, ám mivel az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM is versenybe szállt és nyert a Médiatanács által meghirdetett, korábban a Klubrádió által használt frekvencia pályázatán, bojkottot hirdetett a Hit Gyülekezete érdekeltségében lévő sajtótermékek ellen.

Gábor György 2003-2006 között – a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok idején – a Miniszterelnöki Hivatal valláspolitikai tanácsadója volt. 2019-ben a Demokratikus Koalíció pártalapítványának, az Új Köztársaságért Alapítványának a díjazottja. 2020 szeptemberében beszélt arról, hogy találkozott Gyurcsány Ferenccel, hogy lefektessék a 2022-es választásra való felkészülés „szellemi alapjait és keretrendszerét”.

ATV-ellenes bojkottot hirdetett Gábor György, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa

Megkezdte a Spirit FM sugárzását az új, pályázaton elnyert állandó jogosultságával a Budapest FM 92,9 MHz-en a Közösségi Rádiózásért Egyesület

Távozik a Klubrádiótól Mérő Vera

444: Pénzt fizetett az ATV-nek a Zuglói Önkormányzat, kapott a Klubrádió és Fiala János is az összegből (FRISSÍTVE!)

„Nem ért minket sokként az intézményesített frekvenciafosztás” – A Klubrádió elnöke arról, hogy a Spirit FM megnyerte a Budapest FM 92,9 MHz pályázatot

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Gábor György filozófus. Forrás: Klubrádió.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások