fbpx
horváth csaba atv

444: Pénzt fizetett az ATV-nek a Zuglói Önkormányzat, kapott a Klubrádió és Fiala János is az összegből (FRISSÍTVE!)

A kerület azzal indokolta mindezt, hogy nincs elég saját médiafelületük. Az ATV szerint nem Horváth Csaba szerepléseiért kapják a pénzt, hanem a zuglói hírek

Havonta 535 ezer forint plusz áfát, vagyis 666 ezer forintot fizet a Zuglói Önkormányzat az ATV-nek, hogy a műsorokban visszatérően foglalkozzanak a kerület ügyeivel – írja a 444 egy nyilvánosan elérhető szerződésre hivatkozva, ami szerint az ATV Zrt. cserébe havonta legalább háromszor biztosít „témakommunikációs megjelenési lehetőséget” Zugló számára. A témákat a kerület javasolhatja, de azt nem jelölik ki, hogy kit és milyen műsorokban látnak vendégül.

A portál azt is írja, hogy a Klubrádió és Fiala János is a támogatottak között van, így mindent egybevéve milliós tételről van szó.

Az újság kérdésére a Zuglói Önkormányzat elárulta, hogy Horváth Csaba MSZP-s polgármester is szokott így szerepelni az ATV-ben, de kiemelték, hogy őt ettől függetlenül is szokták hívni. A szerződés szerint az ATV Híradó zuglói riportjai tartoznak ebbe a körbe. A 444 azt állította először, hogy az önkormányzat megerősítette nekik, hogy az Egyenes Beszédben is kapnak műsoridőt fizetségért, de később a lap beismerte, hogy ez téves állítás, tehát az Egyenes Beszéd nem tartozik bele.

„Nincs elég felület”

A 444 azt írja, hogy kereste az ATV-t, megkérdőjelezve, hogy így hiteles beszélgetéseket tudnak-e folytatni a politikussal, de ők állítólag nem reagáltak az újság kérdéseire.

Pontosította az ATV a 444 állításait: nem Horváth Csaba szerepléseiért fizet az önkormányzat és nem terjed ki az együttműködés az Egyenes Beszédre

A Media1-nek később a televíziós társaság egy közleményt küldött, melyben ez áll:

„Az Önkormányzat nem a tisztségviselőinek a képernyős megjelenéséért fizet, hanem azért, hogy a helyi közélet információi eljuthassanak a közvéleményhez. Az együttműködési megállapodás a hatályos médiatörvény szerint kizárólag azokra a televíziós műsorokra vonatkozik, amelyekben a médiatörvény alapján termékmegjelenítés tehető közzé (pl. Start+). Az Egyenes beszéd című műsorra vonatkozóan nincs lehetőség kereskedelmi típusú megállapodásokra, így fel sem merült ennek a lehetősége.”

A kerület azzal indokolta, miért költ havonta pénzt többek közt Horváth szerepeltetésére, hogy nincs elég felületük.

„Zugló Önkormányzatának egyetlen lapja van, amely kevesebb, mint havonta jelenik meg, ez a napi szintű kommunikációt nem teszi lehetővé. Ezen felül online felületek állnak rendelkezésünkre. Ezért fontosnak tartjuk, hogy Zugló mindennapjairól, fejlesztéséről, az Önkormányzat terveiről, elképzeléseiről, a kerületet érintő témákról nagy elérésű és hiteles médiumokon keresztül is hírt adjunk. Az elsöprő kormányzati médiatúlsúlyban és a kormányzati propagandamédia rendszeres félretájékoztatásával szemben az az érdekünk, hogy a zuglóiak a média minél szélesebb spektrumán tájékozódhassanak a lakókörnyezetüket érintő témákról”

– magyarázták.

A szerződés szerint az önkormányzat ügyeiről „a termékmegjelenítésre vonatkozó szabályok betartásával” számolnak be, és betartják az ATV Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF) is. Ez a médiatörvényhez hasonlóan kiköti, hogy „hírműsorszámban és a politikai tájékoztató” műsorban nem tehetnek közzé termékmegjelenítést.

Horváth Csaba az újságnak nem reagált, viszont Fiala János reggeli műsorában megismételte azt az érvet, hogy kevés saját felületük van. A 444 cikke szerint Fiala is kapott pénzt és a Klubrádió is – a portál állítása szerint kereste őket is, de nem reagáltak az ügyben. Egyébként az, hogy Fiala János cége korábban pénzt kapott Zuglótól, nem új információ, a Media1-nek még 2019-ben nyilatkozott is erről, amikor egyszer ebből már volt sajtópolémia. Fiala azt mondta, nem bűnös pénzekről van szó.

Fiala János: Nem bűnös pénzeket kapok, már Karácsony Gergely előtt is számláztam Zuglónak

A TV2 helyreigazításban ismerte el, hogy egy híren belül négyszer hazudott Jakab Péterről

Kiosztották a Junior Prima Díjakat – elismerést kapott a Mandiner, a Forbes, az Index, az MTVA és a Pénzcentrum munkatársa

Frissítés 2022.11.11. 18:11

Hírünket frissítettük azzal az információval, hogy a 444 tévesen állította, hogy az Egyenes Beszédre is vonatkozik a szerződés, valójában ugyanis nem. Frissítettük továbbá az ATV közleményével is a hírt.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások