fbpx
Báron György, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya elnökségi tagja a Magyar Filmkritikusok Díjának átadásán 2023. február 3-án a MÚOSZ Sajtóházban.

Átadták a Magyar Filmkritikusok Díjait a MÚOSZ-ban

A Szakonyi Noémi Veronika rendezte Hat hét című film kapta a fődíjat, a filmkritikusok B. Nagy László-díját a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és tévékritikus szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztályának pénteki díjátadóján, ahol sok évtizedes kimagasló művészi munkásságáért Grunwalsky Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőt, operatőrt, forgatókönyvírót életműdíjjal tüntették ki.

A legjobb rendezés díját Csuja Lászlónak és Nemes Annának ítélték oda a Szelíd című filmért, míg a legjobb animációs filmnek járó díjat Turai Balázs Amok című alkotása érdemelte ki – közölte a MÚOSZ pénteken az MTI-vel.

Szelestey Bianka Pragma című alkotása a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Ugrin Julianna és Vízkelety Márton Döntés című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Lányi Zsófia érdemelte ki Veszélyes lehet a fagyi című filmért.

A legjobb első film díját Csoma Sándor Magasságok és mélységek, valamint Bernáth Szilárd Larry című filmje kapta.

Operatőri díjban részesült Tóth Levente a Magasságok és mélységek fényképezéséért. A legjobb vágás díját Lemhényi Rékának ítélték oda a Mindörökké című filmért.

A legjobb női főszereplő díját Román Katalin a Hat hét című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő díját Vilmányi Benett kapta a Larry című filmben nyújtott játékáért. A legjobb női epizódalakítás díjával Szandtner Annát ismerték el a Larry című filmben nyújtott alakításáért, de ugyancsak a Larryben nyújtott játékáért kapta Onofer László a legjobb férfi epizódalakítás díját.

Különdíjban Pálfi György Mindörökké című filmjét részesítették a filmkritikusok. A legjobb kísérleti film díját Igor és Ivan Buharov kapták a Melegvizek országa című alkotásért.

Az Eurora Kulturális Alapítvány által létrehozott Árvai Jolán-díjat Muhi András Balázs Béla-díjas magyar filmproducer, filmrendező kapta – áll a közleményben.

Elindult a jelölés a Magyar Sajtódíjra

Az RTL munkatársa kapta a Friderikusz Sándor és Rangos Katalin által alapított Szente-díjat

Díjat kapott Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője

Fiala János újított a Kelj Fel Jancsiban és eközben több érdekesség is kiderült, nem is csak Csiszár Jenő mással megiratott szakdolgozatáról

„Nemzeti agymosoda”: sérül a befolyásolástól mentes információhoz való hozzáférés joga

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Báron György, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya elnökségi tagja a Magyar Filmkritikusok Díjának átadásán 2023. február 3-án a MÚOSZ Sajtóházban. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások