fbpx
Moskovics Judit, az RTL Házon kívül című műsorának riportere forgat.

Az RTL munkatársa kapta a Friderikusz Sándor és Rangos Katalin által alapított Szente-díjat

Moskovics Judit, az RTL Házon kívül című műsorának riportere kapta a Szente Lászlóról elnevezett sajtódíjat, amelyet idén először adtak át.

Az elismerést a tavaly nyáron elhunyt rádiós-, televíziós újságíró emlékére és nevének fenntartására alapította két egykori kollégája, Rangos Katalin és Friderikusz Sándor – számolt be róla a Telex.

A díj célja

„olyan újságíró munkájának megbecsülése, aki következetes alaposságával, kikezdhetetlen tisztességével és vitathatatlan tehetségével elnyerte szűkebb szakmai környezete elismerését, ugyanakkor az önérvényesítés nem kenyere, tehát önmaga nem pályázna a díjra”.

A díjról döntő testület elnöke Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, tagjai: Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója, Hadas Krisztina dokumentumfilmes, riporter és Dezső András, a HVG munkatársa.

A díjat minden évben január 28-án, Szente László születésnapján adják át, összege 1 millió forint. A díjalapítók a jelöltekről történő döntésben nem vesznek részt.

A díjátadónak a Magvető Café adott helyt, és a díjazott kollégáin és családtagjain kívül a névadó volt munkatársai is jelen voltak. Szente László szombaton lett volna 70 éves.

Meghalt a Klubrádió egyik ismert műsorvezetője

Friderikusz aláhamisította Chrudinák Alajos aláírását, majd pár év múlva rendszeresen álnéven adott le cikkeket önmagáról és pályatársairól egy lapnak– nem előzmény nélküli a fantomsajtós körüli botrány

Friderikusz beismerte: nem létezik Csenterics Ágnes néven sajtósa

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Moskovics Judit, az RTL Házon kívül című műsorának riportere forgat. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások