fbpx
A Heti Napló új főcímének egy részlete.

GVH vizsgálat indul az ATV Heti Napló című műsora ellen

A nemzeti versenyhatóság gyanúja szerint a műsorban már a műsoridő lejárta előtt lezárul a szavazás az adásban feltett kérdésről, így az ezt követően szavazók már kimaradhatnak a kapcsolódó nyereményjátékból. Egy, akár 3+2+2 hónapig is eltartó vizsgálattal fogják tisztázni, hogy ez tényleg így van-e. Az ATV szerint a GVH téved.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az ATV Zrt. ellen, mivel a „Heti Napló Sváby Andrással” című műsor alatt vélhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a fogyasztókkal szemben – írta a Media1-hez is eljuttatott mai, pénteki közleményében a nemzeti versenyhatóság.

A műsorhoz kapcsolódó játék során a nézők sms-ben (és a Facebookon) tudnak szavazni az adásban feltett kérdésről, a tévétársaság pedig nyereményeket sorsol ki a szavazók között.

A sorsolás ugyanakkor a GVH feltételezése szerint már a műsoridő lejárta előtt megtörténik, így az ezt követően beérkező szavazatok már nem vesznek részt a játékban. A nézők azonban a hatóság szerint nem kapnak erről tájékoztatást, így a játék lezárását követően is a nyeremények reményében küldik sms-eiket. A tévétársaság így vélhetően megtéveszti a szavazatokat küldő fogyasztókat

– közölte a GVH.

3+2+2 hónapig vizsgálhatják, tényleg megtörtént-e a jogsértés

Hozzátették azonban, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az ATV a jogsértést ténylegesen elkövette, az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Frissítés 10:44

Cáfolja az ATV a GVH-t

Reagált hírünkre az ATV. Ebben a magántelevízió cáfolja a GVH vádjait, szerintük korrekt tájékoztatást adnak a nézőknek, a szavazás és a kapcsolódó nyerményjáték-sorsolás jogszerűen folyik – erről szóló részletek különálló hírünkben olvashatók.

Cáfolja az ATV a Gazdasági Versenyhivatal állításait a Heti Napló kapcsán

 

Vizsgálatot indít a médiahatóság az RTL ellen a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban Vadon János és egy kolumbiai kisfiú között elhangzó párbeszéd miatt

Fontos bejelentéseket tett az ATV

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Heti Napló főcímének egy részlete. Fotó: Sváby András / Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások