fbpx
on air, adásban

Elnémulhat a veszprémi Méz Rádió a Médiatanács egyik friss döntése miatt

Eredménytelen lett a mostanáig a Méz Rádió által használt frekvencia hasznosítására irányuló pályázat, értesült a Media1. A frekvencia hamarosan elnémulhat.

Hiába pályázott a Méz Rádiót működtető, a Radu Morar nevével fémjelzett Tematic Media Grouphoz tartozó Veszprém Rádió Kft. a Veszprém 103,1 MHz kereskedelmi rádiós frekvencia visszaszerzése érdekében, a Médiatanács kizárta az egyetlen versenyben lévő pályázót a grémium szerint tartalmilag hibás pályázata miatt.

Egyúttal a pályázati eljárást is lezárta az NMHH Médiatanácsa eredménytelenségre hivatkozva.

A Media1 úgy tudja, a Méz Rádió munkatársainak azt mondta egy vezető, még bízik abban, hogy a médiahatóság újabb pályázatot ír ki, így a későbbiekben a mostaninál nagyobb szerencsével talán folytatni tudja a médiaszolgáltatását a Méz csapata.

Egyelőre azonban csak a bizonytalanság a biztos, különösen hiszen egy frekvencia-pályázati eljárás hosszadalmas, több hónapot felemésztő folyamat, miközben a rádió médiaszolgáltatási jogosultsága hamarosan lejár. Így nagyon valószínű, hogy a veszprémi helyi rádiót egy időre le kell kapcsolni az FM frekvenciájáról.

Ez egyébként nem lenne példa nélküli eset, hiszen az elmúlt években számos rádió vesztette el működési jogosultságát, például a Class FM, a Klubrádió, a Civil Rádió, a Music FM, de a Budaörs Rádiót is ellehetetlenítették néhány évre, ám ők legalább, hosszú, több évig húzódó pereskedésnek köszönhetően végül egy ideje újra működhetnek, hiszen a bíróság kimondta, hogy a Médiatanács törvénytelenül járt el a rádióval szemben.

„Mintha elvették volna egy gyerek csörgőjét” – interjú Roczó-Nagy Zoltánnal, az évekig törvénytelenül némán tartott, de nemrég visszatérő Budaörs Rádió ügyvezetőjével

További hírek találhatók a Media1-en!

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások