fbpx
Új dokusorozatot indít a 24.hu és a Compact TV. Forrás: 24.hu

Fidelitasos, startupper, kutyakiképző: a mai huszonévesek világáról szól a 24.hu új dokusorozata

A 24.hu-n debütál december 8-án a Compact TV új, fiatalokról szóló dokumentumfilm-sorozata.

A „Mielőtt végleg felnövünk” című sorozat hét szereplőn és hét történeten keresztül mutatja be, hogyan látják a világot a mai huszonévesek. Mind más háttérrel és életfelfogással rendelkeznek, ám sok szempontból nagyon hasonló kérdésekkel találják szembe magukat a felnőtté válás küszöbén.

A szereplők között van csomagszállítóként dolgozó fiatal, aki szabadidejében a hálószobájában dalokat ír, egy csillogásra és hírnévre vágyó tini, aki a konteók és előítéletek világában keresi a maga igazságát, a kis dunántúli faluból francia elit egyetemre készülő fiú, aki az egész családját megtanította az elfogadásra, egy lány, aki a Fidelitas–ba való belépéssel találta meg azokat, akik igazán megértik, egy huszonéves kutyakiképző, akit a transzgenerációs kérdések foglalkoztatnak, egy sikeres startupper, aki az összes idejét vállalkozásának szenteli, és egy balett táncosból lett villanyszerelő, akit az áramkörök jobban izgatnak, mint a rivaldafény.

A sorozat két rendezője, Balogh Rita és Akar Péter dokumentumfilmesek egy éven át tartó kutatómunka során több mint 50 fiatallal folytattak hosszabb beszélgetést, hogy kiválasszák azt a 7 szereplőt, akinek történetén keresztül betekintést nyújtanak abba, hogyan gondolkodnak a „mai fiatalok”.

Bizonyos kérdésekhez teljesen másként állnak ezek a fiatalok, akik szinte kizárólag a 2000–es években élték az életüket. Ilyen például a „lehetőség”, ami számukra egy adottság, aminek így aztán nem örülnek különösebben, mert természetesnek veszik. Ezzel a boomerek számára gyakran felháborító attitűddel együtt ugyanakkor megjelenik egy új problémakör.

„Nem az a kérdés, hogy mit tudok, hanem hogy mit akarok csinálni” – fogalmazza meg pontosan az egyik szereplőnk, Benjámin – „Ha belegondolunk, ez egy sokkal összetettebb kérdés, mert ehhez nem a világot, hanem magunkat kell jól ismernünk” – meséli Balogh Rita.

A dokumentumfilmesek ötletét a Compact TV karolta fel. A tartalomgyártó már több online felületre készített sikeres, fiataloknak szóló tartalmat, hiszen fontosnak tartják, hogy megismerjenek és bemutassanak egy olyan generációt, amelyről sok a feltételezés, de nagyon kevés a valós információ.

„Azt látjuk, hogy a cégek és tartalomszolgáltatók is akadályokba ütköznek mikor a fiatalokat szeretnék megszólítani, hiszen gyakran csak a felszínt kapargatják. Ez a sorozat tűpontosan reagál azokra a sokszor negatív sztereotípiákra, amely az idősebb generációk fejében kialakult a fiatalokat illetően. Mi úgy látjuk, hogy egy nagyon érzékeny és cselekvésre kész korosztályról van szó, akik szívesen hallatják a hangjukat, ha sikerül őket megszólítani” – mondta Fränk Barbara, a Compact TV vezető producere.

Az alkotók a kész sorozattal keresték meg a 24.hu-t, akik fontosnak és aktuálisnak találták a tartalmat.

„A 24.hu-nál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy érdekes emberek valódi történeteit mutassuk be, erre törekszünk napi munkánk során minden anyagunkban és ez alapján választottuk ki ezt a sorozatot is, amelyben különösen szeretjük, hogy fiatal emberek friss gondolatait és sorsát viszi képernyőre” – mondta Szigeti Péter, a 24.hu lapigazgatója.

A sorozat december 8-tól csütörtökönként lesz látható a 24.hu felületein.

11 európai országban debütál az ukrajnai menekültekről szóló dokumentumfilm

Kiderült, mit gondolnak az egyes médiumokról a Fidesz és az ellenzék szavazói

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Új dokusorozatot indít a 24.hu és a Compact TV. Forrás: 24.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások