fbpx
Novodomszky Éva és Bősze Ádám a Prima Primissima díjátadó gáláján, 2022. december 2-án a Művészetek Palotájában. Forrás: Facebook.

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Egy rádiót és egy ismert televíziós újságírót is díjaztak.

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.

Ebben az évben a korábbinál is szélesebb körből kerülhettek ki a díj jelöltjei, mert az elismerés több kategóriáját is kibővítették. A színház- és filmművészet kategóriája kiegészült a táncművészettel, a képzőművészet kategóriája az iparművészettel, a sajtó kategóriája pedig az ismeretterjesztéssel.

Utóbbi kategóriában a Bartók Rádió érdemelte ki az elismerést.

„Ha Bartókra gondolok, a következő szavak jutnak eszembe: hitelesség, tehetség, erkölcsi tartás, hazaszeretet, minőség, megújulás, egymás iránti tisztelet, tiszta forrás. Ezek a kifejezések és Bartók Béla neve köteleznek bennünket arra, hogy mindig igyekezzünk a legtöbbet nyújtani. Odaadóan szolgálni a magyar zenei életet, a magyar kultúrát, és legfőképpen a rádióhallgatókat” – idézte a közmédia a közleményben a rádió csatornaigazgatóját, Devich Mártont, aki hozzátette: ez az elismerés mindenkié, aki valaha a Bartók Rádiónál dolgozott.

A hagyományos kategóriákhoz hasonlóan ugyancsak 15 millió forinttal járó Közönségdíjat Hadas Krisztina televíziós újságíró, szerkesztő, az ATV Heti Napló című műsorának munkatársa kapta.

Ő a nézőknek, mestereinek, kollégáinak, valamint annak „a sok-sok embernek” mondott köszönetet a közönségdíj átvételekor, „akik címkézés nélkül, empátiával, megértéssel fordulnak egymás felé, akik tudják, hogy sokféleképp lehet jó anyának, jó apának lenni és nem csak egyféleképp lehet családot teremteni” – utalt ezzel az újságíró a Jön a baba című dokumentumsorozat szereplőire.

Tavaly egyébként ugyancsak egy ATV-s műsorvezető, Rónai Egon kapott díjat a Prima Primissimán.

További díjazottak

Magyar építészet kategóriában Sugár Péter építész, egyetemi tanár; magyar képző- és iparművészet kategóriában Hager Ritta textilművész; magyar oktatás és köznevelés kategóriában Härtlein Károly mesteroktató; magyar tudomány kategóriában Lovász László matematikus.

A magyar sport kategóriában Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, mesteredző kapta a díjat. Magyar irodalom kategóriában Dobai Péter költő, író, dramaturg; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Kovács Gyula erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője; magyar zeneművészet kategóriában Keller András hegedűművész, karmester; magyar színház-, film- és táncművészet kategóriában pedig Gálffi László színművész kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat.

Kiosztották a Junior Prima Díjakat – elismerést kapott a Mandiner, a Forbes, az Index, az MTVA és a Pénzcentrum munkatársa

Közönségtalálkozót tart a Heti Napló című műsor

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Novodomszky Éva és Bősze Ádám a Prima Primissima díjátadó gáláján, 2022. december 2-án a Művészetek Palotájában. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások