fbpx
A Séf meg a többiek egyik jelenete.

A háború elleni EU-s szankciók miatt nem tudott folytatást rendelni az RTL Magyarország A Séf meg a többiek című sorozatból

Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című szériából, mert az Ukrajna elleni háború miatt elrendelt EU-s szankciók következtében nem üzletelhet az orosz formátum jogaival rendelkező vállalkozással.

Mint arról a Media1 is beszámolt, nem készül folytatás néhány ismert magyar gyártású sorozatból, köztük az idén tavasszal bemutatott A Séf meg a többiek című RTL-es szériából sem. Most ezt az RTL Magyarország is megerősítette a SorozatWikinek elküldött válaszában, és magyarázatot is adott minderre.

E szerint nem képesek új évadot rendelni a séfes sorozatból, mert a licenc egy orosz formátum, és a licencdíjat nem tudják elutalni a vállalat számára az uniós szankciók következtében.

A következő hivatalos választ adta a csatorna a lapnak:

„A Séf meg a többiek egy orosz formátumon alapul, az orosz vállalkozások részére pedig bizonyos kifizetések tiltottak az EU által. Ezidáig a formátum orosz tulajdonosa nem igazolta részünkre, hogy a formátum magánszemélyi tulajdonosai között nincs olyan személy, aki az EU szankciós listáján szerepel, így a jogszabályoknak való megfelelés érdekében az M-RTL Zrt. nem teljesíthet kifizetést a tulajdonos felé, és ennek megfelelően további jogokat sem tud szerezni.”

Egy kis érdekesség

Az RTL Magyarország válaszában nem tért ki rá ilyen részletességgel, de egy kis kereséssel rá lehet bukkanni a weben arra az információra, hogy a sorozat eredetije, az Az Igen, Séf (oroszul: Кухня, angolul: The Kitchen) című orosz vígjáték 2012 és 2016 között futott és azt Vital Shylappo alkotta és rendezte. Oroszországban 2012 októberében a CTC (STS), míg Magyarországon a TV2 Comedy mutatta be 2020. augusztus 31-én. Csak ezután készült az eredeti sorozatról magyar változat A Séf meg a többiek címmel.

A magyar gyártású, de orosz formátumon alapuló szériából néhány új, még a háború kitörése előtt felvett rész november 27. óta látható az RTL képernyőjén. Az előre felvett részek kifutását követően azonban nem érkezik folytatás.

Nem indít eljárást a kormány bombás plakátjai miatt a Magyar Reklámszövetség

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: A Séf meg a többiek egyik jelenete. Fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások