fbpx
Twitter

Egyelőre várni kell, míg a Twitter helyreállítja a kitiltott felhasználók profilját

A helyreállításra külön eljárást dolgoznak ki, azonban ez több hétig is eltarthat.

A Twitter nem állítja vissza azonnal azon korábbi felhasználóinak fiókját, akit a közösségi oldal zaklatás, erőszak, a választás és a korononavírussal kapcsolatos félretájékoztatásra hivatkozva zárt ki – közölte szerdán Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa, miután aggályokat megfogalmazó civil szervezetek vezetőivel találkozott.

Az MTI beszámolója szerint a milliárdos elmondta, hogy az érintettek fiókjainak helyreállítására eljárást dolgoznak ki, ami legalább néhány hétig tart. Musk azt is közölte, hogy a civil társadalom vezetőinek egy csoportjával arról tárgyalt, hogy a Twitter a jövőben milyen eszközökkel lép fel a gyűlölet és zaklatás ellen, valamint a választások integritásának biztosítása érdekében.

A találkozón részt vettek többek között a Színesbőrű Emberek Felemelkedésének Nemzeti Szövetsége (National Association for Advancement of Colored PeopleNAACP) vezetői is. A szervezet közleménye szerint Elon Musk tudomására hozták aggályaikat az általuk a Twitteren érzékelt „veszélyes, életet fenyegető gyűlölet- és összeesküvés-tartalmak miatt”.

Amíg a Twitteren gyűlöletkeltő tartalom és félretájékoztatás terjed, addig a „madár nem lehet szabad” – olvasható a közleményben. Ez utóbbi utalás Elon Musk múlt heti üzenetére, arra, hogy „a madár kiszabadult” („the bird is freed”). Musk ezt azután közölte, hogy a közösségi médiaóriás tulajdonosa lett, és azt ígérte, a platform a jövőben jobban szolgálja majd a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát.

 

Egy tartalomszabályozási tanácsot is létrehozna Musk

A Twitterről ki van tiltva Donald Trump korábbi amerikai elnök is, akit tavaly januárban azért tiltottak ki a platformról tartósan, mert Trump több bejegyzésével is hozzájárulhatott a követői által elkövetett erőszak és bűncselekmény megvalósulásához a Capitoliumnál. A volt elnök időközben saját közösségi platformot indított Truth Social néven.

Elon Musk már a múlt héten bejelentette, hogy azelőtt nem lép tartalmi kérdésekben, illetve törölt fiókok helyreállítása ügyében, amíg létre nem hoz egy tartalomszabályozási tanácsot. Szerdán megerősítette az erre vonatkozó ígéretet, és azzal egészítette ki, hogy az általa létrehozott bizottságban helyet kapnak az emberjogi közösség és azon csoportok képviselői, akik gyűlölet által motivált erőszak célpontjai.

A Tesla és a SpaceX alapítója 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twitter közösségi médiaszolgáltatót, amely hivatalosan múlt pénteken került a tulajdonába. Ezt követően Musk elbocsátotta a Twitter felsővezetőit, és jelenleg egyedül látja el a Twitter teljes vezetését. Twitter dolgozók eközben munkaügyi perre készülnek a közösségi médiás óriás ellen, mivel úgy vélik, az elbocsátásuk jogszerűtlen volt.

Perre mennek a Twitter kirúgott dolgozói

Elon Musk, a Tesla alapítója a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált

Komolytalan, hogy a Twitter leendő tulajdonosa a szólásszabadság híveként állítja be magát

A platform felvásárlásával kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások