fbpx
Béli Ádám, a Petőfi Rádió ás a Petőfi TV új főszerkesztője

Titokban leváltotta a Petőfi Rádió vezetőjét az MTVA

A leváltott Béli Ádám tavaly nyáron került a pozícióba.

A Telex értesülései szerint hetekkel ezelőtt leváltották a Petőfi Rádió csatornaigazgatói pozíciójából Béli Ádámot, bár az MTVA erről semmilyen közleményt nem adott ki, és az újság kérdésére sem válaszolt.

Hogy ki lesz az új csatornaigazgató, azt nem tudni, de Demeter Szilárd maga erősítette meg a Telexnek, hogy Sivák Péter a jövőben a Petőfi Rádió és a Petőfi TV tartalmainak az előállításán dolgozik majd.

Sivák korábban három rádió, a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió korábbi közös programigazgatója volt, tavaly ősszel távozott. Demeter Szilárd a Telexnek azt írta, „Sivákot a Petőfi Rádió és TV külső tartalomgyártásáért felelős Petőfi Média Group (PMG) bízta meg a tartalmak összehangolásával úgy, hogy közben folyamatosan egyeztet a szakmai igazgatóval, valamint a Petőfi Rádió és TV vezetőivel”, arra viszont az újság is felhívta a figyelmet, hogy az sehol sem elérhető, kik is ezek a vezetők éppen.

Megújul a Petőfi Rádió, változik a műsorvezetői gárda

Arra, hogy miért zajlottak ezek a személyi változások teljes titokban, Demeter annyit mondott, az MTVA hatásköréről van szó, a Telex információi szerint Bélinek egyébként máshol keresnek munkát az MTVA-n belül. Az alkalmazottak nevét és pozícióját egyáltalán nem lehet megtalálni, jelenleg nincs feltüntetve, ki a Petőfi TV vagy a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Az újság szerint a változások egyre közelebb viszik a kormány kultúrpolitikájában fontos szerepet kapott Demeter Szilárdot a „könnyűzene társadalmiasításához”.

Béli Ádámot 2021-ben nevezték ki csatornaigazgatónak, és már bemutatkozásában sem kertelt arról, milyen irányvonalat képzel el például a tévécsatornán: arról beszélt,  olyan új televíziós sorozatot is szeretne készíteni, amelyből magyarázata szerint „nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt.”

A Petőfi TV csatornaigazgatója genderfóbiás fikciós sorozatot tervez

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Béli Ádám interjút ad az M2 Petőfi TV-nek. Fotó: youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások