fbpx
Béli Ádám, a Petőfi Rádió ás a Petőfi TV új főszerkesztője

A Petőfi TV csatornaigazgatója genderfóbiás fikciós sorozatot tervez

Az idén kinevezett új vezető szavai szerint a „Netflix kultúra” elvárásrendszerétől elszakadva olyan sorozatot tervez a Petőfi TV, amelyből „nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális”.

Béli Ádám a Petőfi Tv és a Petőfi Rádió nemrég kinevezett csatornaigazgatója az Origónak terveiről úgy fogalmazott:

„Célunk az, hogy a közmédia eszköztárával láthatóvá és hallhatóvá tegyük azokat a kortárs popkulturális értékeket, amelyekben bővelkedünk a Kárpát-medencében”.

A csatornaigazgató szerint Magyarország meglehetősen főváros-centrikus, a legtöbb esemény Budapesten történik, de számos izgalmas tartalom születik egyéb magyarlakta területen is, és ezekre a helyekre mindenképpen el szeretnének jutni.

„Azt szeretném, hogy ne feltétlen azokat a zenekarokat hallják és lássák a Petőfi tévében és rádióban az emberek, akik fesztiválokon lépnek fel, hanem azok jelenjenek meg a fesztiválszínpadokon, akiket mi a Petőfi tévében és rádióban játszunk.”

Szerinte annak is üzenetértéke van, hogy alig harminckét évesen került vezető pozícióba egy ilyen projekt kapcsán. Sok izgalmas formátumot szeretne indítani, amelyek elsősorban zeneközpontúak lesznek. Tervez például saját koncertsorozatot, amit rögzítenek majd és azokat műsorra is tűzi a csatorna. Nem hagyja cserben a divat és a technológia iránt érdeklődőket sem.

Többek között egy olyan új televíziós sorozatot is szeretne készíteni, amelyből magyarázata szerint

„nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt”.

Ehelyett olyan történeteket szeretne megmutatni, ahol az embereknek normális életük van, normális problémákkal küzdenek, és azokra keresnek normális megoldásokat.

– mondta a kormánypárti lapnak Béli Ádám.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: Béli Ádám interjút ad a Petőfi TV-nek. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások