fbpx
Kszenyija Szobcsak orosz tévés egy moszkvai mozi megnyitóján 2021-ben.

Újabb ismert tévés menekült el Oroszországból

Elhagyta Oroszországot Kszenyija Szobcsak, aki annak az Anatolij Szobcsaknak a lánya, aki annak idején Vlagyimir Putyin politikai karrierjét is segített beindítani.

Az orosz hatóságok megszállták Kszenyija Szobcsak népszerű orosz tévés villáját azt követően, hogy kedden letartóztatták az érdekeltségébe tartozó médiacég, az „Osztorozsno, Megyija” (Vigyázat, Média) ügyvezetőjét – írta a 444 a The Moscow Times nyomán. A tévést már nem találták otthon, mivel valószínűleg időközben elmenekült az országból.

Szobcsak villájában azt követően razziáztak a hatóságok, hogy cégtársát, Kirill Szuhanovot egy zsarolási ügyben őrizetbe vették egy moszkvai étteremben.

Az orosz RBC hírügynökség értesülései szerint Szuhanov és Szobcsak pénzt kértek kormánytisztviselőktől azért, hogy a tudósításaikban ne kritizálják őket.

Az ügyben Arian Romanovszkijt, a Tatler orosz divatmagazin egykori szerkesztőjét is őrizetbe vették. A TASSZ orosz állami hírügynökség névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy bár a hatóságok a moszkvai vnukovói repülőtéren tervezték őrizetbe venni a műsorvezetőt, Szobcsak Fehéroroszországon keresztül Litvániába szökött. A hírügynökség hozzátette: nem világos, hogy meddig akar ott maradni.

Szobcsak Szentpétervár első demokratikusan megválasztott polgármesterének, Anatolij Szobcsaknak a lánya – annak idején ő segített beindítani Vlagyimir Putyin politikusi karrierjét.

Sikeresen elszökött Oroszországból a korábban élő tévéadásban háborúellenes feliratot feltartó, majd börtönnel megfenyegetett újságíró

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kszenyija Szobcsak orosz tévés egy moszkvai mozi megnyitóján 2021-ben. Fotó: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások