fbpx
Berecz Péter (Tévézz Petivel) balra és Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője jobbra

Videóval is cáfolja az ATV a Gazdasági Versenyhivatal állításait a Heti Napló kapcsán

A televízió szerint megalapozatlan az ellenük induló eljárás, és tévesen állítja a GVH, hogy a beérkező közönségszavazások kisorsolásáról a Heti Napló műsorvezetője ne adna tájékoztatást a nézőknek.

Mint arról az imént beszámoltunk, a GVH versenyfelügyeleti eljárást indított az ATV ellen, mivel azt vélelmezik, hogy a magántelevízió Heti Napló című riportműsora úgymond nem ad tájékoztatást arról, hogy amikor a nézői szavazás a műsorban feltett kérdésről a műsoridő lejárta előtt véget ér, akkor utána az sms-ezők és facebookozók már hiába küldenek üzenetet, mert az nem kerül be a szavazáshoz kapcsolódó nyereményjáték-sorsolásba. Az ATV erre reagált az imént egy, a Media1-nek küldött közleményben, melyben vitatják a GVH eljárását megalapozottságát, és azt, hogy ne adnának korrekt tájékoztást.

Ezt írják:

„A Heti Napló Sváby Andrással című műsor nyereménysorsolásával kapcsolatban egy nézői panasz miatt indított először eljárást a GVH, mivel egy adminisztratív hiba folytán egy másik ajándék lett volna kiküldve a műsorban feltett kérdésre szavazó nyertesnek. Az ajándék kiküldését megelőzően a televízió ezt észlelte és azt a megoldást választotta, hogy mindazt, amit tévesen kapott volna, és azt is, amit kapnia kellett volna, átadta nyertesnek. Más jellegű működési hibáról televíziónak nincs tudomása. Öt éve amióta a műsor megy, csak ez az egy panasz érkezett, ami rendezésre is került. Kár nem érte nézőinket. A GVH ennek ellenére a közönségszavazás miatt egy újabb eljárást is indított a fogyasztók megtévesztésére hivatkozással. Az erről szóló tájékoztatásukban azonban tévesen szerepel, hogy a beérkező közönségszavazások kisorsolásáról a műsorvezető ne adna tájékoztatást a nézőknek. A nyereményjáték szabályait az ATV a saját honlapján közzétette, a szavazás, a sorsolás és a nyeremények kiosztása ezen szabályoknak megfelelően történik. A műsorvezető rendszeresen a műsor harmadik részében bemondja, hogy a sorsolás lezárásra kerül, szavazni még lehet a műsor befejezéséig, de a bejelentését követően beérkező szavazatok a sorsoláson nem vesznek részt. Bízunk benne, hogy a versenyfelügyeleti eljárás eredménye is megállapítja, hogy Magyarország egyik legnézettebb tájékoztató műsorának ez a szegmense is jogszerű.”

A Heti Naplóval kapcsolatos ATV-s állítások megalapozottságára utal az alábbi videós részlet is.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások