fbpx
Dr. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Visszaköveteli a szabad internetet a Jobbik

Azt írják, megdöbbentek, de nem lepődtek meg a híren, hogy Magyarországon a Freedom House jelentése szerint az internet csak részben szabad.

Mint arról a Media1-en már beszámoltunk, a Freedom House legújabb nemzetközi kutatásában még hátrébb csúszott Magyarország az internet szabadságfokát mérő listán a korábbi évekhez képest, és hazánk most már olyan országok mellett szerepel mint Banglades, Nicaragua és Srí Lanka, mivel hazánkban már csak részben szabad az internet – az FH magyarázatot is adott a listán való újabb visszacsúszásra és az állításra, ami ITT olvasható.

Erre reagált az imént Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a Media1.hu-nak megküldött közleményében, melyben ez áll:

„Megdöbbenve, de sajnos nem meglepődve fogadtuk a hírt, hogy Magyarországon a Freedom House jelentése szerint már az internet is csak részben szabad. A Fidesz a kezdetektől ellenséges területként kezelte az internetet, és korábbi terveit – a nyílt cenzúrát, blokkolást vagy megadóztatást – csak azért vetette el, hogy annál sokkal súlyosabb megoldásokkal gátolja a magyar állampolgárok információ megismeréséhez fűződő jogait.

Az Orbán-rezsim jelenleg dezinformációkkal, orosz-magyar kettőspropagandával, zajkeltéssel, kibertámadásokkal, lehallgatásokkal és egy kínai típusú megfigyelő-állam kiépítésével folytat harcot saját állampolgárai ellen. A Fidesz és Varga Judit igazságügyi miniszter azóta sem tudta megmagyarázni, hogyan lehetséges, hogy Magyarországon politikai véleményük miatt csúcstechnológiás kémszoftverekkel figyelnek meg és hallgatnak le embereket. Ezzel párhuzamosan nyugaton Orbán Viktor szégyenteljesen magyarázkodik, miért működtetnek orosz-magyar kettős propagandagépezetet Európa közepén”.

A közlemény végül azzal zárul, hogy „a Jobbik 21. századi modern konzervatív pártként vallja, hogy az internet egy nagyszerű eszköz lehetne a kiegyensúlyozott demokrácia minél szélesebb kiteljesítésére, de Magyarországon, mint oly sok mindent, ezt is rabul ejtette a Fidesz egypárti túlhatalma. Ezért követeljük vissza az internet szabadságát, hiszen a magyar emberek megérdemlik, hogy a magánéletüket és a privátszférájukat ne sértse meg az állampárt. Mi hiszünk abban, hogy csak az információhoz való szabad hozzáférés útján élhetnek a magyar polgárok teljes és gyarapodó életet.”

 

Freedom House: már csak részben szabad az internet Magyarországon

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Dr. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások