fbpx
Benyó Rita újságíró

Kiderült, hová igazol Benyó Rita az ATV után

Tovább bővül a Szabad Európa magyar szerkesztőségének csapata, miután októbertől az ismert televíziós újságíró, Benyó Rita, az ATV Heti Napló című műsorának távozó szerkesztő-riportere csatlakozik a portál stábjához – értesült a Media1.hu.

„Elsősorban a videós kínálat erősítése lesz a feladatom. Hírháttér, politikai elemző és oknyomozó anyagokkal jelentkezem majd, de kipróbálhatok számomra új formátumokat is, így lehetőségem lesz írni és podcastokat készíteni” – mondta el Benyó Rita, aki két évtizede dolgozik politikai újságíróként.

Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Story4 Hír24 Híradó című műsorának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

Benyó Rita a múlt héten vasárnap köszönt el az ATV Heti Napló című műsorától, ahonnan saját kérésére, több mint 5 és fél év szerkesztői és riporteri munka után távozott.

Távozik Benyó Rita az ATV Heti Napló című műsorától

„Benyó Ritával 17 tagúra bővül az Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) magyar csapata, ami lehetőséget ad arra, hogy tartalmi kínálatunk is nőjön. Ezzel a weboldalunkon és közösségi felületeinken is egyre népszerűbb műfajok arányát is emelni szeretnénk, így nemcsak új podcast csatornákat, hanem egy új videómagazint is indítunk 2022 őszén”

– fogalmazott Vovesz Tibor, a Szabad Európa magyarországi igazgatója.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Szabad Európa nemrég felvette Kósa Andrást, a bezárt Azonnali.hu főszerkesztőjét főmunkatársnak,  és Horn Gabriella, az Átlátszó oknyomozó portál munkatársa is csatlakozott a stábhoz, ugyanis a Szabad Európa oknyomozások terén erősíteni kívánja kínálatát.

A Szabad Európa magyar szerkesztősége 2020 szeptemberében indult újra, de már nem analóg rádióműsort, hanem egy multimédiás weboldalt készít a stáb. A szabadeuropa.hu saját értesüléseit és cikkeit széles körben idézi a nemzetközi sajtó, köztük a The New York Times és a The Guardian. Az oldalon és a népszerű platformokon is elérhető podcastjai több rangos hazai díjat nyertek, a magyar közmédia belső működését bemutató cikksorozata pedig 2021-ben bekerült Daphne Caruana Galizia újságírói díjra esélyes a 15 legjobb pályamű közé.

Indul Benyó Rita és Báthory Róbert új oknyomozó műsora, a Szabadon

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Benyó Rita
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások