fbpx
A magyar televíziózás legendái című interjúkötet könyvbemutatója az MTV Szabadság tér 17. címen található egykori épülete előtt

Megjelent Radnai Péter A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel című interjúkötete (FOTÓK, VIDEÓK!)

Radnai a magyar televíziózás történetének húsz, ikonikussá vált alakjával készített interjút.

Szimbolikus helyszínen, a Magyar Televízió egykori, jelenleg néhány éve üresen álló, a közönség elől zárva tartott épületében (Tőzsdepalota, Szabadság tér 17.) volt a premierje pénteken az Athenaeum Kiadó kiadásában megjelent A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel című interjúkötetnek, amelynek Radnai Péter televíziós műsorvezető és kreatív producer (AMC Networks), DJ, egyetemi oktató, zenész, youtuber a szerzője.

Az interjúkötet előzménye Radnai a Spektrum csatornára és a YouTube-ra készített interjúi, amiről tavaly decemberben a Media1 podcastjában is beszélgettünk a szerzővel.

Media1 Podcast: vendégünk volt Radnai Péter tévés műsorvezető, kreatív producer és DJ

Radnai olyan ismert médiaszakemberrekkel beszélgetett mint Bánó András, Benda László, Dévényi Tibor, Egri János, Endrei Judit, Fehér Anna, Feledy Péter, Gálvölgyi János, Gát György, Horvát János, Juhász Előd, Kaplár F. József, Kertész Zsuzsa, Kondor Katalin, Kovács P. József, Rózsa György, Szinetár Miklós, Vágó István, Vass István Zoltán, Vitray Tamás.

Gálvölgyi János és Rózsa György Radnai Péter könyvének bemutatóján
Gálvölgyi János és Rózsa György Radnai Péter könyvének bemutatóján.
Fotó: Schumy Csaba.
Feledy Péter
Feledy Péter.
Fotó: Schumy Csaba.

 

A magyar televíziózás legendái könyvbemutatója
A magyar televíziózás legendái könyvbemutatója.
Fotó: Schumy Csaba.

 

A magyar televíziózás legendái c. interjúkötet bemutatója
A magyar televíziózás legendái c. interjúkötet bemutatója. Fotó: Schumy Csaba.

 

Vágó István, Juhász Előd, Bánó András
Vágó István, Juhász Előd, Bánó András.
Fotó: Schumy Csaba.

 

Kaplár F. József A magyar televíziózás legendái c. könyvvel a kezében
Kaplár F. József A magyar televíziózás legendái c. könyvvel a kezében.
Fotó: Schumy Csaba.

A beszélgetések felelevenítik a „királyi” tévé, a Magyar Televízió (MTV) (h)őskorát, vagyis azt az időszakot, amikor az esti műsorok adták a másnapi társalgások fő témáit. Az interjúkat olvasva kirajzolódik a Kádár-korszak utolsó két évtizede, a rendszerváltás és az azt követő zűrzavaros időszak, a hazai televíziózás története, hullámvölgyei és -hegyei, legemlékezetesebb műsorai és pillanatai.

Radnai Péter és Szily Nóra
Radnai Péter és Szily Nóra.
Fotó: Schumy Csaba.

Az első influenszerek című sorozatban (és az abból készült könyvben, A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel) olyan riportalanyokkal beszélgetek, akik meghatározóak voltak a rendszerváltozás előtt. Azok a műsorok, amiket ők készítettek, azok amiket ők mondtak, vagy akár csak az, ahogy ők kinéztek komoly befolyással volt a nézőkre. Mindaz, ami velük kapcsolatos volt, meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni”– mondta el Radnai Péter.

A beszélgetések során szóba került Vitray Tamás legendássá vált tonettszéke, Rózsa György pohár vize a Kapcsoltamból, Egri János „villamosszéke” az Elmebajnokságból, Dévényi Tibor labdái a Három kívánságból, Vágó István kis cetlijei a Van benne valamiből, Juhász Előd és a Zenebutik élő adásai, és a mostanra már eltűnt szakma, a bemondók világa, amelyet Endrei Judit, Kertész Zsuzsa és Kovács P. József képviselt, akiknek ízlése, gondolkodásmódja kihatott az országra, de sok más érdekesség is kiderül a korabeli televíziózásról.

Bánó András, Kertész Zsuzsa, Vágó István
Bánó András, Kertész Zsuzsa, Vágó István
Fotó: Schumy Csaba.

A könyv 320 oldalas terjedelemben jelent meg és 5.699 forintért érhető el.

A könybemutatón Málnay B. Levente, a Spektrum csatornát működtető AMC Networks elmondta, hogy Radnai Péter YouTube-ra gyártott interjúsorozatából hamarosan elkészülnek külföldi változatok is az adott országok tévéseivel.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A magyar televíziózás legendái című interjúkötet könyvbemutatóján résztvevő tévés legendák egy közös csoportképen az MTV Szabadság tér 17. címen található egykori épülete előtt. Fotó: Schumy Csaba.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások