fbpx
Podcast.hu

Szöveges podcast-keresővel bővült a Podcast.hu

Egy szövegfelismerő algoritmus segítségével szöveggé alakítják a beszélgetős tartalmakat, így már akár mondatrészekkel is lehet keresni az adások között.

A Magyar Telekom egy most bejelentett újdonsággal teszi még jobb élménnyé a podcast hallgatást. Az újdonsággal a távközlési cég szerdai közleménye szerint nem csak nevek, címek és leírások alapján lehet majd szűrni a tartalmakra a Podcast.hu oldalon, de tartalom alapján is.

Egy szövegfelismerő algoritmus a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így elég egy kulcsszó vagy mondatrész ahhoz, hogy új epizódokra találhasson rá a hallgató – a találatokat ráadásul a szövegkörnyezettel együtt láthatóak, így gyorsan kiderül a valódi tartalom, még többértelmű szóra történő keresés esetén is.

A T-Systems által fejlesztett digitális beszédleíró a podcast epizódokat – vagyis a hangot – írott szöveggé alakítja át. Ezek a szövegek bekerülnek a podcast.hu keresőjébe, így, ha egy olyan szóra keres valaki, ami elhangzott az egyik adásban, akkor az a rész azonnal megjelenik a találati listában.

A Podcast.hu szövegfelismerő algoritmusa.
Fotó: Magyar Telekom

„A Telekom már évek óta azon van, hogy a digitális világ innovációit közelebb hozza az emberekhez. Ezt megtettük akkor, amikor a Podcast.hu-val megteremtettük ezt az epicentrumot, ahol mindenki könnyedén felfedezheti azt, ami őt igazán érdekli. Most viszont egy még merészebb ambíciót követve megvalósítottuk azt a tervünket, hogy a hallgató minél könnyebben megtalálja azt a témát vagy gondolatot, ami igazán érdekli”

– mondta Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

A Telekom a kezdetekben 28 podcast csatornával működik együtt. Ez azt jelenti, hogy elsőként az ő adásaikat alakították írott szöveggé digitális megoldásukkal. A leiratokat a 2021. októberi adásokig visszamenőleg készíttetik el, és ezzel párhuzamosan az újabb epizódokat is folyamatosan feldolgozzák. A tervek szerint az együttműködő podcastek listáját a későbbiekben bővítik majd.

Podcastos újdonságot indított a YouTube

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások