fbpx
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Dobos Menyhért Lászlónak, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én.

Állami kitüntetést kapott Dobos Menyhért, a közmédia nemrég nyugalmazott vezérigazgatója és Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott ünnepségen adta át a díjakat a Duna Médiaszolgáltató éléről nemrég nyugdíjba vonuló vezetőnek és a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának.

Az MTI beszámolója szerint a pénteki rendezvényen – Novák Katalin köztársasági elnök által adományozva – a Magyar Érdemrend középkeresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adtak át.

Gulyás Gergely a díjazottakat méltatva azt mondta, az állami ünnepen „számba vehetjük, hogy milyen sokaknak milyen sokat köszönhetünk. A munka, amelyet a hétköznapok csendjében elvégeztek, közös örökségünk és büszkeségünk része”. A kitüntetetteknek az állami hírügynökség szerint Gulyás megköszönte, hogy erősebbé tették az országot és gazdagabbá a magyarokat.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Dobos Menyhért László, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, míg Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Botrányok és cenzúrák a közmédiánál Dobos vezetése alatt

Dobos május 6-án kérte nyugdíjazását a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumánál. A volt vezérigazgató közmédiás pályafutása alatt számos botrány, súlyos cenzúrák történt a Duna Médiaszolgáltatónál, például az MTI-nél. Utódját, Altorjai Anitát július 6-án nevezték ki – ő Áder János korábbi köztársasági elnök sajtóigazgatója volt.

Dobos Menyhért még a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a közmédia óbudai székházában tartott díjátadó ünnepségen 2022. március 11-én.
Dobos Menyhért még a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként beszédet mond a közmédia óbudai székházában tartott díjátadó ünnepségen 2022. március 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Siklósi műsorában Szálasi-idézet is elhangzott

Siklósi Beatrixot 2020 januárban nevezték ki a Kossuth Rádió élére, aki ezt megelőzően az M5 állami tévécsatorna csatornaigazgatója volt. Már az M5-höz történt kinevezésekor és az előtt is sok bírálatot kapott. A TEV (Tett és Védelem Alapítvány) „antiszemita provokátornak” nevezte őt, mivel Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként meghívta David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit történészt, aki többek közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen. A szerkesztőnek ezután botrányos körülmények között kellett távoznia a közmédiából.

A szóban forgó műsort Siklósi 2007-ben az Echo TV-ben folytatta, és Szálasitól vett idézettől sem riadtak vissza benne, majd 2014-ben főszerkesztői megbízatást kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak vezetői közös levélben tiltakoztak, mire az MTVA akkori vezetése elvette tőle a vallási műsorokat. Siklósi egyébként még 2014-ben Orbán Ráhelt, a miniszterelnök lányát Facebook-posztban biztatta, ne törődjön a bírálatokkal. A Siklósival kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva találja.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Dobos Menyhért Lászlónak, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. Fotó: Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások