fbpx
Járai Judit a Bocskai Rádiónak nyilatkozi

Új műsort indított az elmúlt évek több botrányában is érintett Járai Judit a Kossuth Rádióban

Járai Judit műsorvezetésével és Új Világ címmel új külpolitikai magazinműsor indult a Kossuth Rádióban augusztustól. Járai korábban a közmédia olyan műsoraiban volt látható és hallható mint a Panoráma és a Harminc perc alatt a föld körül, vagy a Világóra. Több botrány is kapcsolódik Járai nevéhez az elmúlt évekből.

Az Új Világ című új műsor indulásáról a Duna Médiaszolgáltató honlapjáról értesültünk.

A honlapon a műsor házigazdája, Járai Judit külpolitikai újságíró kapcsán felidézték, hogy csaknem 35 éve dolgozik a közmédiánál. Kezdetben az MTV külpolitikai főszerkesztőségének munkatársaként tevékenykedett, és a többek között olyan műsorok készítésében vett részt mint a Panoráma. Hat éven keresztül a Magyar Rádió washingtoni tudósítójaként is dolgozott, majd a korábbi években a Harminc perc alatt a föld körül című nemzetközi magazin és a Világóra szerkesztő műsorvezetőjeként volt hallható a Kossuth Rádióban.

„A Kossuth Rádióban régi hagyománya van a külpolitikai műsoroknak, amelyekből kétfélét ismerünk: a színes híreket bemutató, szórakoztató magazinműsorokat, vagy a szakembereket megszólaltató, kötött, mélyhangvételű riportműsorokat. Az Új világ adásaiban mindkét típus helyet kap, de a legfontosabb, hogy mindig magyar szemmel nézzük a körülöttünk lévő nagyvilágot, amire okvetlenül oda kell, hogy figyeljünk, mivel komoly átalakuláson megy át”

– idézték Járait az új műsora kapcsán.

Járai Juditról az elmúlt években többször is írt a Media1. Tavaly az MTI külpolitikai szerkesztőségéből tömegesen távozó külpolitikai újságírók arról beszéltek háttérbeszélgetéseken, hogy véleményük szerint Járai kifejezetten szélsőjobboldali irányba igyekezett eltolni a hírszolgáltatás hangvételét, témaválasztását.

Másrészt 2021 decemberében egy botrányos eset kapcsán is újra előkerült Járai Judit neve, amikor az MTI egy súlyosan manipulált hírt közölt Joe Biden amerikai elnök kapcsán.

A Járai Judit vezette Új világ vasárnap reggelenként 8:34-től hallható a Kossuth Rádió hullámhosszán.

Kasza János, Szalay Dániel

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Járai Judit nyilatkozik a Bocskai Rádiónak (adáskép).
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások