fbpx
SkyShowtime

Az HBO Maxtól és a Disneytől igazolt új felsővezetőket a SkyShowtime

Zajlanak a streamingszolgáltatás európai indulásának előkészületei.

Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója ma, szerdán jelentette be egy, a Media1-hez is eljuttatott közleményben, hogy Roberto Sotót, az HBO Max egyik volt vezetőjét nevezte ki stratégiai vezetőnek, a The Walt Disney Companytől érkező John Heinemann pedig a cég fő jogtanácsosi tisztségére kapott megbízást. Mindketten még idén csatlakoznak a vállalathoz.

Soto az HBO Maxnál alelnökként vezette az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió növekedési marketing csapatát. Ennek részeként irányította a marketing-, pr-, előfizetőszerzés-, crm- és növekedéselemző csapatokat, és felelt az HBO Max bevezetéséért a SkyShowtime összes jövőbeli piacán, beleértve Ibériát, a skandináv országokat, Hollandiát, Lengyelországot, illetve Közép- és Kelet-Európát.

Az újonnan létrehozott tisztségében Soto vezeti majd a streamingszolgáltatás stratégiájának kialakítását és megvalósítását, szorosan együttműködve az összes csapattal. Az amszterdami székhelyéről közvetlenül Sarhannak jelent majd.

Roberto Soto, lesz a SkyShowtime stratégiai vezetője.
Roberto Soto, lesz a SkyShowtime stratégiai vezetője. Fotó: SkyShowTime

John Heinemann öt éven át dolgozott a Disneynél, legutóbb Skandináviáért, a Baltikumért és a MENA (Közel-Kelet és Észak-Afrika) térségért felelős főtanácsosként, és része volt annak a csapatnak, amely nemzetközi szinten elindította a Disney+ szolgáltatást, többéves szerződéseket tárgyalva Európában.

Sarhan vezetése alatt Heinemann lesz a vállalat fő jogtanácsosa, aki stratégiai tanácsokkal látja el a vezetőséget és az igazgatótanácsot, illetve felügyeli a teljes jogi részleget. Szorosan együttműködik majd a terjesztési csapattal, hasznosítva a Disney+ indításánál szerzet tapasztalatait.

Ezek a legfrissebb kinevezések is segítik a SkyShowtime felkészülését arra, hogy az idei évtől kezdődően elindítsa szolgáltatását összesen 22 európai országban – zárult a cég közleménye.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások