fbpx
A Tinder alkalmazás a Google Play áruházban.

Kikerülhet a Tinder a Google Playről

Egy per áll az ügy hátterében.

Ellenkeresetet nyújtott be a bíróságon a Google a Tindert üzemeltető cég, a Match vélt szerződésszegése miatt, így akár ki is kerülhet a randialkalmazás a Google Play áruház kínálatából – írta a Bloomberg nyomán a HWSW.

A most indult eljárás egy, az év első felében kezdődött per folytatása. Ebben a Match azt kifogásolta, hogy a Google jogellenes módszerekkel kényszeríti rá a fejlesztőket arra, hogy az alkalmazásokon keresztül végzett fizetési tranzakciókat a cég saját fizetési rendszerén keresztül hajthatják csak végre, jutalék ellenében.

Tinder.
Fotó: stock / Depositphotos

A HWSW hozzátette, hogy bár az elmúlt időben úgy tűnt, a felek peren kívül meg tudnak egyezni (a Google ugyanis belement, hogy a Match alternatívaként használja saját fizetési kapuját),

a Google egy viszontkeresetben most azzal vádolta meg a randiapp fejlesztőit, hogy a megállapodásban foglaltakat felrúgva kategorikusan elzárkóznak attól, hogy bármilyen tranzakciót a Google kezeljen.

A Match szerint a Google az ellenkeresetet arra használja, hogy más fejlesztők kedvét elvegye a pereskedéstől.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások