fbpx
Az Index.hu portál riporteri mikrofonja

Fogyatékos gyerekekkel viccelődött az Index Milák Kristóf sportsikere kapcsán

Nem ez az első különös eset az elmúlt időszakban a portálnál.

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó elődöntőjébe a budapesti vizes világbajnokság harmadik napján. A hírről beszámolt az Index.hu is, „Milák Kristófnak csak a világcsúcs az ellenfele” címmel.

Azonban – mint azt a Last Days of Index nevű Facebook-oldal nyomán a hvg.hu megírta –  az Index a következő szöveggel posztolta a hírt a Facebookra:

„Úgy játszadozott a mezőnnyel, mint apa a fejlődésben enyhén visszamaradott kisfiával”.

Az Index Facebook-bejegyzése Milák Kristóf sportsikere kapcsán.
Az Index Facebook-bejegyzése Milák Kristóf sportsikere kapcsán. Fotó: Last days of Index / Facebook

A lap később végül némi idő elteltével (a hvg.hu szerint 11 perc elteltével) a fogyatékos gyerekekkel viccelődő szöveget megváltoztatta. Az új, immáron kevésbé ízléstelen változatban Milák egyik kijelentését idézte az Index:

„Ez a mostani előfutam jólesett, úgy úsztam, komolyan és szerényen, mint a képességeim…”

Nem ez volt az első furcsa eset

Mint arról a Media1 beszámolt, néhány hete szintén az Index volt az a portál, amelyik megírta: Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Sőt, már a cikk címe is az volt, hogy „Random okosség a címben”. Mindössze néhány nappal korábban pedig érzéketlen címadás és egy előítéletes borítókép miatt került a figyelem középpontjába a lap. A legemlékezetesebb esetük az volt, amikor az Indexen tavaly egy videóban az egyik podcastjuk vendége a fiatalok szexuális kizsákmányolását mentegette. Annak az ügynek a kapcsán a lap akkori lapigazgatója végül kénytelen volt távozni. Szintén emlékezetes eset, amikor egy M7-esen történt busztragédia után gúnyolódó kijelentéseket tettek az egynapos buszutazáson résztvevőkről, akik életüket vesztették a súlyos balesetben. Akkor a vezérigazgató azt nyilatkozta a Media1-nek, hogy a szerkesztőség észlelte a szerencsétlen címválasztást és azért finomított az íráson, valamint megígérte, hogy a jövőben jobban odafigyelnek ezekre.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az Index.hu portál riporteri mikrofonja. Fotó: Media1 / olvasónktól
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások