fbpx
Gyerek egy laptop előtt.

Megújult összetételben tartotta meg első ülését az NMHH Gyermekvédelmi Internet-kerekasztala

A 21 tagú, gyermekvédelmi, oktatási és médiapiaci szervezetek, valamint az érintett minisztériumok képviselőiből, illetve az NMHH gyermekvédelmi szakembereiből álló testület célja a kiskorúak és szüleik médiatudatosságának növelése, valamint annak biztosítása, hogy az online tartalomszolgáltatók betartsák gyermekvédelmi kötelezettségeiket.

A szervezet tanácsadó testületként segíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyermekvédelmi munkáját, és részt vesz a hatóság médiatudatosságot és biztonságos internethasználatot segítő programjainak kidolgozásában – közölte hétfőn az NMHH Kommunikációs Igazgatósága. A testület ezen kívül olyan állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki, melyek segítik a gyermekbarát internetezést.

Koltay András, az NMHH és az NMHH Médiatanácsának elnöke az ülést megnyitó köszöntőjében kiemelte a szakmai együttműködés fontosságát, és megköszönte az ülésen résztvevő szakmai szervezetek képviselőinek a közös célok érdekében tett eddigi erőfeszítéseit, valamint hangsúlyozta a gyermekvédelem terén előttük álló feladatok fontosságát.

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke interjút ad a közmédia stábjának a hatóság új hírközlési mérőkomplexumának bokrétaünnepségén Budapesten, a XIII. kerületben 2022. április 27-én.
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke interjút ad a közmédia stábjának a hatóság új hírközlési mérőkomplexumának bokrétaünnepségén Budapesten, a XIII. kerületben 2022. április 27-én. Fotó: MTI / Kovács Attila

A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal olyan programokkal kívánja segíteni a szülőket és a gyerekeket, amelyek a tudatos és biztonságos internethasználatot támogatják. A testület tagjainak tudása és tapasztalata előfeltétele annak, hogy ezen programoknak a tervezése és megvalósítása során széleskörűen érvényre jussanak a szakmai és civil szervezetek szempontjai is – írta a közleményében a hatóság.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító  stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások