fbpx
Hungarian Conservative.

Alig érdeklik az embereket a jobboldali folyóiratok, mégis ömlik hozzájuk a pénz

Az egyik, egyébként 2.500 forintért kínált kiadványt egy rendezvényt követően ingyenesen osztogatták a megjelenteknek. A pénzügyi adatok szerint sincs nagy tolongás a folyóiratokért.

Árbevételből alig 29 millió forintot szedett össze, ezzel szemben 576 millió forintot költött tavaly a BL Nonprofit Kft. – írta a cég 2021. évre vonatkozó pénzügyi beszámolója nyomán az Átlátszó.

Mint írták, anyagjellegű ráfordításokra, köztük a cég által kiadott jobboldali folyóiratok kiadási költségeire 391 milliót, személyi jellegű kiadásokra 185 millió forintot költött tavaly a vállalat.

A BL Nonprofit Kft. adja ki a Magyar Krónika, a Hungarian Conservative és a Hungarian Review című folyóiratokat, valamint a Hype&Hyper című nyomtatott dizájnmagazint is. Ez utóbbi, nem a BL Nonprofit Kft.-hez tartozó online kiadása, mint arról a Media1 is beszámolt, interjút készített Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával az új bababoltja megnyitásakor.

Magyar Krónika.
Fotó: Facebook / Magyar Krónika

Veszteséges lett volna az alapítvány támogatások nélkül

A BL Nonprofit Kft. alapítója és tulajdonosa a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA), melyet tavalyelőtt közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá emelt a fideszes többségű Országgyűlés. Beszámolója szerint a BL Nonprofit Kft. tavaly 117 millió forintot kapott támogatásként a központi költségvetésből, további 447 millió forintot pedig a szintén kormányzati támogatásokból élő BLA-tól. Támogatások nélkül a cég tavaly durván veszteséges évet zárt volna – húzta alá az Átlátszó.

„A bevételi számok arra utalnak, hogy az adófizetők pénzéből kiadott mutatósnak, nemzetközinek és magasröptűnek szánt konzervatív magazinokat nem sokan olvashatják – piaci árukat kifizetve legalábbis biztosan nem”

– írta Sarkadi Nagy Márton, az Átlátszó munkatársa, aki maga is azt tapasztalta egy, a BLA 9,9 milliárd forint nyilvántartási értékű székhelyén, a Karmelita kolostor tőszomszédságában álló Lónyay-Hatvany villában meghallgatott előadást követően, hogy a Hungarian Review és a Magyar Krónika korábbi hónapokról megmaradt (remittenda) példányait kisebb kötegekben osztogatták a megjelent érdeklődőknek – előbbi egy példánya egyébként 2.500 forint lenne.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Hungarian Conservative / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások