fbpx
A Szegénységről Méltósággal Sajtódíj.

Átadták az idei Szegénységről Méltósággal Sajtódíjakat

Idén a Szabad Európa, a Telex-Transtelex, a 24.hu, a nlc.hu és a Telex munkatársait díjazták.

Két év után, a járványhelyzet enyhülésével idén már személyesen is megtarthatták a Szegénységről Méltósággal Sajtódíj átadóját, melynek eredményéről az Átlátszó, az esemény médiapartnere számolt be.

A díjat minden évben az Esély Labor Egyesület ítéli oda olyan újságíróknak, akik a szegénységben és társadalmi kirekesztésben élő emberek helyzetét körültekintéssel, odafigyeléssel mutatják be.

A díjra március 20-ig lehetett pályázni a tavalyi évben magyarországi sajtóorgánumokban megjelent cikkekkel, tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal. A zsűrit idén is a szegénységet megtapasztalt emberek alkották, akik személyes érintettségük miatt hitelesen tudták értékelni az alkotásokat.

A díjazottak

  • A print/online kategória fődíját a Telex-Transtelex munkatársai kapták. Csatári Flóra Dóra és Kádár Kata az idősgondozással foglalkozó migráns nők helyzetét mutatták be. Tizennégy interjút készítettek annak érdekében, hogy a Kelet-Európából Nyugat-Európába tartó gondozási migráció jelenségét bemutassák.
  • A TV/Videó kategória fődíját a Szabad Európa munkatársai nyerték el. Báthory Róbert és Barna-Lipkovski Miklós a modernkori rabszolgaságot mutatták be három olyan ember segítségével, akiknek sikerült megszökniük a fogvatartóiktól.
  • A Print/Online kategória különdíját a Telex munkatársa nyerte. Janecskó Kata a cikkében a romákkal szembeni diszkrimináció egyik érdekes formáját tárja az olvasó elé.
  • A Print/Online kategória második különdíját a 24.hu munkatársa kapta. Grád-Kovács Márta a cikkében azokról a segítő „angyalokról” ír, akik a börtönben lévők családtagjain segítenek.
  • A TV/Videó kategória különdíját ebben az évben a nlc.hu munkatársai kapták. Bognár Péter és Mellik Éva egy olyan nagymama történetét mutatja be, aki hetvenévesen, egyedülállóként nevel négy kiskorú gyermeket, akikről a szüleik lemondtak.

A díj együttműködő partnerei az ERSTE Stiftung, az Európai Szegénységellenes Hálózat, az Átlátszó és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Szegénységről Méltósággal Sajtódíj. Fotó: Átlátszó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások