fbpx
Hírek egy mobiltelefon és egy laptop kijelzőjén.

Ezek voltak a legnépszerűbb magyar portálok májusban

Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. május havi, a magyar portálok látogatottságára vonatkozó adatai. Több nagy változás is történt a hónap során a portálok sorrendjében: ezek közül az egyik legérdekesebb, hogy a top10 listán kívüli szereplők között a 168.hu is jóval megelőzte a Telex portált a havi összesített egyedi látogatószám tekintetében. Íme a részletek.

A DKT 10-es toplistáján a napi átlagos egyedi látogatószám (real user / RU) alapján kialakított top10-es listát a weboldalak esetében változatlanul a blikk.hu vezeti, míg a második helyre most az origo.hu jött fel, egy helyet javítva áprilishoz képest.

A dobogó harmadik helyezettje a 24.hu lett, az index.hu a negyedik helyen követi. Az ötödik helyen az nlc.hu található, amely két helyet javított a pozícióján. A hatodik helyet a borsonline.hu foglalja el, mely hat helyet lépett előre a megelőző időszakhoz képest. Hetedik az időkép.hu, amelyet a nyolcadik helyen lévő ripost.hu követ, öt helyet javítva az egy hónappal korábbi helyezéséhez viszonyítva. A tízes listát májusban a femina.hu és a portfolio.hu zárta.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 májusban.
Fotó: DKT / Gemius

Némileg eltér a brand alapú lista

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, az első helyen nem látunk változást, most is a Blikket találjuk ott. Utána viszont megfigyelhetők kisebb eltérések. Míg weblapként az Origo a 24 előtt állt a második helyen, brandként éppen fordított a helyzet, a 24 a második és az Origó a harmadik. Az Index viszont a negyedik helyet foglalja el brandként és doménként is. Brand-perspektívából nézve az ötödik helyen az Időkép áll, megelőzve a NLC-t. Hetedik a Borsonline, nyolcadik a Ripost. A sort a Femina és a HVG zárja.

A top10 brand napi átlagos látogatottság alapján 2022 májusban.
Fotó: DKT / Gemius

Havi összesített egyedi látogatószám: vezet a blikk.hu, megjelent a promotions.hu

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyét – egyet előre lépve – a blikk.hu foglalta el májusban. Második helyen most a 24.hu áll. (Egy hónappal ezelőtt éppen fordított volt a felállás.)

Az origo.hu most is a harmadik helyet foglalta el. A negyedik és az ötödik helyen sem látunk változást, előbbit a femina.hu őrzi, utóbbit az index.hu. Feljebb jött viszont a nlc.hu és a borsonline.hu: a női oldal egy, a bulvár site három helyet javított a pozícióján. A nyolcadik helyen most is a ripost.hu található. Kilencedik a portfolio.hu, míg a listát öt helyet előrébb ugorva a promotions.hu zárja.

A top10-es listáról májusban lemaradt a telex.hu, mely mindössze a 24. helyet foglalta el az egyedi látogatószám (real users) alapján májusban, 1,88 millió látogatóval – a portált a 168.hu is megelőzte a 20. helyével és 1,98 millió látogatójával.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján 2022 májusban.
Fotó: DKT / Gemius

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Ez a helyzet most is. A Blikktől kezdve a Promotions.hu-ig bezárólag nincs eltérés a brandek és a domének listája között.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 májusban.
Fotó: DKT / Gemius

A gazdasági portálok között a portfolio.hu vezet

A magukat a mérés során gazdasági tematikájú oldalként (is) definiáló site-ok májusban összesen 4 millió 156 ezer belföldi egyedi látogatót (real user) értek el, ami ugyan nagy szám, mégis az idei év legalacsonyabb eredményének számít. Az idei csúcshónapot (eddig) a február jelenti, amikor 4 millió 425 ezren kattintottak gazdasági témájú oldalakra.

A május havi összesített látogatószám alapján a legtöbben – két és félmillióan – a portfolio.hu oldalt keresték fel, de közel van látogatottság tekintetében a penzcentrum.hu is. Az egyedi látogatószám mellett érdemes figyelni az oldalletöltések számára is, amiben lényegesen nagyobb különbség van a két oldal között mint a látogatószámban. Dobogós helyezett lett még a napi.hu, de egymillió feletti látogatót számolhatott májusban a vg.hu, az infostart.hu, az agrarszektor.hu nevű weboldal is. A listán hetedik forbes.hu látogatóinak száma közel 900 ezer volt. A sorban következő privatbankar.hu, ceginformacio.hu és a tízes listát záró mfor.hu 600- és 700 ezer közötti látogatót „fogadott” májusban.

A hvg.hu az általános híroldalként szerepel a mérésben, ezért nincs benne hivatalosan a gazdasági oldalak toplistáján, miközben tartalmát, hagyományait tekintve illik egy pillantást vetni rá a gazdasági híroldalak listájának elemzésekor. Amennyiben gazdasági oldalként (is) tekintünk rá, akkor a 2 millió 317 ezres havi olvasótáborával a lista harmadik helyén végzett volna.

A leglátogatottabb gazdasági tematikájú oldalak a havi látogatottságuk alapján 2022 májusában.
Fotó: DKT / Gemius

Ha nem a havi összesített, hanem a napi átlagos látogatószám alapján vetjük össze a gazdasági tematikájú oldalak látogatottságát, akkor az első három helyen nem látunk változást, ugyanúgy a portfolio.hu, a penzcentrum.hu és a napi.hu követi egymást. A negyedik-ötödik helyen viszont helyet cserélt a vg.hu és az infostart.hu – utóbbi előrébb lépett eggyel. A hatodik-nyolcadik helyezett megegyezik a két listán az agrarszektor.hu-tól a privatbankar.hu-ig. A tízes lista végén szintén egy helycserét láthatunk a havi összesített adatokhoz képest: a napi átlagos látogatószám alapján felállított listán az mfor.hu megelőzi a ceginformacio.hu weboldalt.

Ha a napi látogatottság alapján is megvizsgálnánk, a hvg.hu helyét a magyar gazdasági oldalak versenyében, akkor a nagyon előkelő második helyet kapná, napi átlagos négyszáztízezer látogatóval.

A leglátogatottabb gazdasági tematikájú oldalak a napi látogatottságuk alapján 2022 májusában.
Fotó: DKT / Gemius

A DKT ezúttal is elkészítette az elemzésének videós összefoglalóját:

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások