fbpx
Arany Blende, a magyar trailer díja

Újdonsággal indul a nevezés az idei Arany Blende díjra

Immáron harmadik alkalommal indul el 2022-ben a megmérettetés az Arany Blendére, mely a legjobb magyar sorozat- és filmelőzetest díjazza.

Ismét díjazzák a legjobb magyar trailereket (előzeteseket), már lehet jelentkezni a 2022-es Arany Blende díjra – közölték a Media1.hu-val a szervezők ma, kedden.

Mint jelezték a nevezés feltétele, hogy az adott magyar filmet vagy sorozatot 2021. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú. Nevezni a hivatalos előzetest kell, mert a szervezők arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a nézőket tavaly.

Idén újdonság lesz, hogy az előzetesek mellett a legjobb plakát is kap díjat, de az értékelésnél szempont lesz az, hogy mennyire van összhangban a plakát és az előzetes.

Arany Blende díj.
Arany Blende díj. Fotó: Arany Blende

A nevezés hivatalosan ma, június 7-én indul az aranyblende.hu oldalon. A nevezés határideje: július 1.

Az Arany Blende nem csak egy díj a legjobb magyar előzeteseknek, de egy egy épülő adatbázis is, ahol évről évre nyomon követhetők az aktuális magyar trailer-trendek. A nevezett előzeteseket szakmai zsűri és a közönség is értékeli majd. 2021-ben a zsűri négy díjat osztott ki, ezen felül volt egy közönségdíj, és egy szponzori díj is a legjobb zenének.

Mint arról a Media1 beszámolt, a fődíjat tavaly a Mellékhatás című sorozat előzetese kapta, a trailert Bedő Barna készítette.

A nevezett trailerek közönségszavazása augusztusban indul, a szakmai programmal egybekötött díjátadó októberben lesz.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások