fbpx
AranyBlende2021: Polyák György és Bedő Barna átveszik a fődíjat.

Aranyblende: a Mellékhatás előzetese lett a legjobb magyar trailer – itt a díjazottak teljes névsora

Egy Arany, két Ezüst és egy Neon Blende díjat adott át a szakmai zsűri csütörtökön este a Budapest Rooftop Cinemában.

Csütörtökön egy szakmai programot követően kiosztották a legjobb magyar filmelőzeteseknek járó Arany Blende díjakat. A Mellékhatás című, az RTL Klubon vetített sorozat trailere lett a zsűri szerint a legjobb, az Éden és a Pesti balhé trailerei kapták az Ezüst Blendéket.

A Zenebank.hu különdíját szintén a Pesti balhé előzetese kapta a a legjobb zene és sound designért. A Neon Blende egy új kategória, ami annak a trailernek jár, amelyiknek minden zsűritag díjat szeretne adni, valamiért mégsem passzol a hagyományos trailerek közé. Ezt a díjat idén a Defekt című rövidfilm teasere kapta.

A díjkiosztó előtt szakmai programokat tartottak a szervezők „Így készül a filmelőzetes” címmel. Ennek bevezetőjében Kovács Péter, a YouTube magyarországi felelőse beszélt arról, milyen szerkesztésű trailereket és videókat szeretnek az emberek nézni a közösségi videómegosztón. Utána kerekasztal-beszélgetés formájában trailerkészítők és rendezők meséltek arról, hogyan alakul ki egy-egy trailer végső formája, és sosem látott verziókat is mutattak a közönségnek.

„Azért hoztuk létre az Arany Blendét, hogy gondolkodjunk a magyar filmelőzetesekről,  adatbázis épüljön belőlük, és minden évben ki is emeljük a legjobbakat” – fogalmazott Köllő Killa szervező az esemény bevezetőjében.

Az Arany Blende 2021 öttagú szakma zsűri tagjai voltak: Madarász Isti filmrendező, Vajda Erzsébet a UIP Duna Film ügyvezető igazgatója, Szekeres László az AMC kreatívvezetője, Tóth Andrea forgatókönyvíró, a Kastner Budapest reklámügynökség kreatívigazgatója és Hargittai László Balázs Béla-díjas vágó, a HSE elnöke.

„Nagyon nagy élmény volt, hogy egy komplett estét végig beszélgettünk trailerekről, és az volt a tapasztalatom, hogy az utóbbi tíz évben sikerült a filmes szakmának felnőnie ahhoz, hogy komolyan vegye a trailer műfaját” – fogalmazott Hargittai László zsűritag.

Minden díjazott általános zenei, illetve prémium licenccsomagban részesült a Zenebank.hu-tól, amit egy éven belül használhat fel a következő traileréhez. A fődíjas trailer készítője a HSE-től a Media Networks támogatásával kapott egy Da Vinci Resolve Studio licencet egy hozzá tartozó speed editor controllerrel.

A díjazott előzetesek és alkotóik:

Arany Blende 2021, a Zsűri Fődíja

MELLÉKHATÁS ELŐZETES

Trailer/promo producer/vágó: Bedő Barna / RTL PROMO

Kreatívvezető: Polyák György Tibor

Sound designer: Lőrincz Tamás

Grafika: Szabó Miklós

Arany Blende 2021, a Zsűri Ezüst Blende díja

A Zenebank.hu különdíja a legjobb zene és sound design-nak

PESTI BALHÉ FILMELŐZETES

Trailer producer/vágó: Duszka Péter Gábor

Kreatívvezető: Bartók Anna

Sound designer: Madácsi Imre

Grafika: Frank Rizzo

Arany Blende 2021, a Zsűri Ezüst Blende díja

ÉDEN FILMELŐZETES

Trailer producer/vágó: Bedő Barna

Sound designer: Lőrincz Tamás

További alkotó: Prukner Pál

Neon Blende a legjobb rövidfilm trailernek:

DEFEKT TEASER

Trailer producer/vágó: Gál Sándor

Sound designer: Nagy Gergely

Zeneszerző: Elekes Gergő

A versenybe került előzetesek közül nyáron az Arany Blende honlapján a közönség is megszavazhatta a neki legjobban tetszőt.

Közönségdíj:

KÉT KERÉKEN SZÁSZFÖLDÖN

Trailer producer/vágó: Mészáros Tamás Márton

Kreatívvezető: Ferkó Zoltán

A nevezés hivatalosan 2021. április 30-án, a Magyar Film Napján indult az aranyblende.hu oldalon keresztül és június 5-ig tartott.

A nevezés feltétele annyi volt, hogy az adott magyar filmet vagy sorozatot 2020. január 1. és december 31. között mutatták be nyilvánosan. Az alkotás lehetett bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kellett, mert a szervezők arra voltak kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly.

További hírek érhetők el a Media1-en

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások