fbpx
A terhes férfi című sorozat a Netflix honlapján.

Valaki bepanaszolta A terhes férfi című Netflix-sorozatot a Médiatanácsnál

A Médiatanács napirendjéből értesültünk erről, mert a médiahatóság a heti összefoglalójából kihagyta, hogy mire jutott a panaszbeadvány kapcsán.

A Médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján fellelhető napirendje szerint a legutóbbi, május 31-i, keddi ülésén foglalkozott a Radio Plus Kft. (a Rádió 1 üzemeltetőjének) a nyíregyházi és szegedi frekvenciájával kapcsolatban kezdeményezett hatósági szerződésmódosítással, valamint napirenden volt a HírTV-n március és április között sugárzott „Választás 2022” című társadalmi reklám vizsgálata is,hogy az összhangban volt-e a médiatörvénnyel, de kiderül az is a napirendi pontok közül, hogy

bejelentés nyomán vizsgálták a Netflixen elérhető, A terhes férfi című sorozat első évadának 1. és 5. epizódját is.

A mai közleményben ezekre a döntésekre nem tértek ki, ezért csak feltételezni tudjuk, hogy a Netflixen elérhető film kapcsán azt vizsgálták, hogy A terhes férfi összhangban van-e az új médiaigazgatási szabályokkal, azaz a magyarországi új LMBTQI-szabályozással. Kerestük írásban az NMHH sajtóosztályát az ügyben, de a médiahatóság a nála általános gyakorlatnak megfelelően ezúttal sem válaszolt. (Válaszokat most már hónapok óta nem adnak más ügyekben küldött kérdéseink esetében sem.)

(Frissítés: A válasz végül 5 nappal a kérdéseink után, június 8-án, illetve több mint egy héttel a Médiatanács ülése után mégis megérkezett A terhes férfi kapcsán a hatóságtól, erről különálló hírünkben olvashatnak.)

Az NMHH a héten egyébként csak két döntéséről számolt be a sajtónak. Az egyik esetben – mint arról hírt adtunk tegnap – a hatóság közölte, hogy eljárást indítanak a Mediaworks ellen a Metropol tavaly megjelent koldustérképe miatt. A másik, ma kommunikált médiatanácsi döntés, hogy 73,6 millió forintot ítélt meg 13 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat harmadik fordulójában.

A pénteki közlemény szövege szerint a televíziók közül sikeresen pályázott a Régió TV Esztergom, a Szentes Televízió, a Soltvadkerti TV, a vecsési WTV, a Mezőtúri Városi Televízió, a mórahalmi Móra-Net TV, a Kecel Városi Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti és a Kistelek Városi Televízió.

A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut az érdi Sola Rádió, a kisvárdai Friss FM, a Halas Rádió és a Michaeli, Schwartz & Brit Media által tavaly december utolsó napján felvásárolt, fővárosi Klasszik Rádió 92.1.

Rádió, stúdió, mikrofon, fejhallgató.
Fotó: stock / Depositphotos

Hír-, kulturális- és magazinműsorok készítésére is kiosztottak támogatásokat

Nyerteseket hirdetett a Médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató idei pályázat első fordulójában. Huszonhat televíziós pályázat mintegy 140 millió forint támogatást kap. A Dunaföldvár TV, a Hajdúnánási Televízió, a KisDuna TV Dunaharaszti, a Csongrád TV, a Füzesabonyi Városi Televízió, a VTV Mór, a szerencsi Globo Televízió és az RTV Szekszárd közéleti magazinokat gyárthat az elnyert összegből.

Hírműsorokat készíthet a Kapos Televízió, a Halas TV, a Keszthelyi Televízió, a Szolnok TV, a Kiskőrös Televízió, a Zalaegerszegi Televízió, a Bajai Televízió, a Nyíregyházi Városi Televízió, a Salgótarjáni Városi Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. A békéscsabai 7.Tv, a Kapos Televízió, a Debrecen Televízió, a Bajai Televízió, a Kecskeméti Televízió, a pécsi Pannon Televízió, a nyíregyházi Kölcsey Televízió és a budapesti Hegyvidék Televízió kulturális magazinműsorok készítésére pályázott sikerrel.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A terhes férfi című sorozat a Netflix honlapján. Fotó: netflix.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások