fbpx
Pesti TV

Nyereségessé vált a Pesti TV a korábbi jelentős veszteség után

Szerény mértékű nyereséggel zárt a hamarosan megszűnő televízió üzemeltetője a 2021-es pénzügyi évben.

Lezáródott az első – és lehet, hogy egyben utolsó? – teljes üzleti éve a Pesti TV-t működtető Progress Média Hungary Kft-nek. A megszűnő kormánypárti csatorna üzemeltetőjének nettó árbevétele 2021-re 1,72 milliárd forintra nőtt az előző évi 68 millióról, ami azonban még mindössze néhány hónap működésből származó, tört évi adat volt.

A cég pénzügyi beszámolója szerint az adózott eredmény is pozitívra fordult; a megelőző évi, az indulás miatt csak törtévi 500 milliós veszteséget 29,38 millió forintos nyereségre tudták fordítani tavaly.

A kapcsolódó dokumentumok szerint osztalékot a cég nem fizet, a nyereséget az eredménytartalékba vezetik át.

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, a Pesti TV az eddigi formájában megszűnik, új műsorokat már május vége óta nem gyártanak, és július 11-től az adás is örökre elsötétül. Huth Gergely programigazgató szavai szerint egy új koncepció mentén, néhány képernyősük látható lesz a HírTV-n, és webre is gyártanak majd videókat, a további részletek a kapcsolódó hírünkben olvashatók ezzel kapcsolatban.

A Media1 a napokban számos más médiavállalat 2021-es pénzügyi adatairól is beszámolt, ezeket ide kattintva találja meg.

Mint azt megírtuk, a tavalyi év augusztusáig a Pesti TV műsorait is gyártó Insider Media Kft.-nek is jó éve volt, sőt még jelentős, 50 milliós osztalékot is kifizet Huth Gergelynek és Szenvedi Zoltánnak. Huth azt állította a Media1-nek, hogy ezt az osztalékot csak „technikai okokból” veszik ki – a teljes nyilatkozata ide kattintva érhető el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások