fbpx
Ujhelyi István MSZP-s politikus a megszűnő Pesti TV május 16-i adásában a bezárt Népszabadság utolsó lapszámával

Népszabadságot kapott a megszűnő Pesti TV ajándékba Ujhelyi István MSZP-s politikustól

A honatya így akarta kifejezésre juttatni, hogy a megszűnés „bárkit, bármikor utolérhet”, nem csak a „nem kormánypárti médiumokat”.

Ujhelyi István a Pesti Riporter című műsor hétfői adásában a 2016-ban bezárt Népszabadság című napilap utolsó, bekeretezett lapszámának átadásával fejezte ki szolidaritását a néhány nap múlva a műsorgyártást beszüntető, kormánypárti Pesti TV stábjának. Azt mondta, annak ellenére áll ki a Pesti TV kollektívája mellett, hogy a stáb gyakran nyilvánult meg róla negatívan.

A műsorvezető azt mondta, meglepődött a politikus kiállás mellett, de megköszönte azt.

A szocialista politikus olyanokat mondott, hogy

„meggyőződésem, hogy teljesen mindegy, hogy milyen színezetű, milyen beállítottságú, de hogyha szakemberek, újságírók, médiaformálók, közvéleményformálók összeülnek és valamit szerkesztenek, valamit kiadnak a kezükből, ahhoz adják a nevüket”, „nem trollként írogatnak valahova, hanem arccal, névvel vállalják az itteni beszélgetésben a mondataikat, minden egyes, akár gazdasági, akár politikai, akár hatalmi játszma miatt, minden ilyen kollektívának, szerkesztőségnek az ellehetetlenülése, a megszűnése fájdalom szerintem egy sokszínű magyar politikai kultúrában.”

Hozzátette azt is, hogy bár „a tévében és Pesti Srácokon kapott sokat”, de „ezeket az ember mindig úgy olvassa és nézi, hogy tudomásul veszi, hogy a másik oldalon hogyan gondolkodnak vagy mit szeretnének róla állítani egy politikai játszmában.”

A politikus megjegyezte: a Pesti TV és a Pesti Srácok kollektívája korábban gyakran élcelődött azokon a nem kormánypárti szerkesztőségeken, amelyeket utolért a végzet az elmúlt 12 évben.

„Muszáj, hogy szolidaritást vállaljunk egymással. És ezt én most megtettem ebben a műsorban” – hangsúlyozta a politikus az ajándék átadásakor.

Azt is mondta Ujhelyi, ha lesz egyszer valamiféle folytatása a Pesti TV szerkesztőségi munkájának, arra kéri, emlékezzenek a munkatársak azokra, akiket utolért a végzet.

Épp most derült ki az is, hogy az LMP-közeli Jövő TV is megszűnik.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások