fbpx
Polyák Gábor a „Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit?" című konferencián Pécsen 2019. november 6-án.

Visszatér Polyák Gábor, az egyesült ellenzék médiapolitikai kabinetjének vezetője a Mérték Médiaelemző Műhelyhez

Polyák Gábor a Media1 kérdésére azt mondta, Fidesz újabb kétharmada mellett semmi esélyét nem látja annak, hogy megvalósuljon bármi is az ellenzék médiával kapcsolatos javaslataiból, vagy akár csak napirendre tűzzön ezekből bármit is az Országgyűlés. Polyák abban sem biztos, hogy a kormány nem vonja esetleg alapítványi konstrukció alá az ELTE-t is, ahol médiával kapcsolatos tárgyakat tanít, ha viszont ez bekövetkezik, nem kizárt, hogy távozik Magyarországról – ma azonban még azt reméli, hogy erre nem lesz szükség.

Polyák Gábor egyetemi docens, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója, aki az elmúlt hónapokban egy időre felfüggesztette tevékenységét a Mérték élén, hogy szakértőként az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért médiapolitikai kabinetjének munkáját vezesse, a Media1 hétfői műsorában a Fidesz-KDNP választási sikerét elemezte, amikor a beszélgetés vége felé a saját személyes sorsára vonatkozó kérdést is kapott, amire válaszul elmondta, hogy várhatóan visszatér a civil és az oktatói szférába, így a Mérték Médiaelemző Műhelyhez, mely az ő egyik „gyermeke”.

Polyák azt mondta, hogy az ellenzéknek nincs most szüksége médiapolitikai kabinetvezetőre, médiapolitikai szakemberre, mert egy nagyon gyenge kisebbségben lévő parlamenti ellenzéknek nincs valódi javaslattevő, indítványozó, motiváló ereje a parlament működésében.

„Én az egyetemről indultam, 22 éve egyetemen dolgozom, ezt minden bizonnyal a jövőben is szeretném folytatni” – jelentette ki.

Polyák ugyanakkor hozzáfűzte hogy az egyetemi léttel kapcsolatban is óvatosan fogalmaz, mert az ELTE a munkahelye, ami az egyik utolsó olyan egyetem, amit még nem vont a Fidesz alapítványi konstrukció alá, és tartani lehet tőle, hogy az újabb kétharmad birtokában nem zárható ki, hogy erre is sor kerül, ami rendkívül károsan hatna az egyetem működésére, Polyák szerint az egyetem lenyúlását jelentené.

Polyák azt mondta, nem az a típus, aki azonnal fogja a bőröndöt és távozik Magyarországról, de hozzátette azt is, hogy a későbbiekre nézve nem tudja kizárni ezt sem. Hozzátette, több évnyi, Németországban szerzett külföldi egyetemi tapasztalata van, így biztosan elboldogulna most is hazánkon kívül, de korábban a szíve, a honvágya visszahozta. Ha azonban szétverik a felsőoktatást, nem zárható ki, hogy ismét elmegy – mondta.

Polyák Gábor egyébként azt mondta, nem bánta meg, hogy elfogadta az ellenzék felkérését néhány hónappal ezelőtt.

A Media1 teljes műsora, amelyben Polyák Gábor előtt Stumpf András újságíró is elmondta a véleményét a választások kapcsán, az alábbi lejátszóval meghallgatható.

További hírekért kattintson ide!

Megtalál minket Facebookon is, és kérheti híreinket Telegram csatornánkról is!

 

Borító: Polyák Gábor a „Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit?” című konferencián Pécsen 2019. november 6-án. Fotó: Meixer Fanni / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások