fbpx
Hajnal Miklós, az ellenzéki Momentum jelöltje és Fürjes Balázs, a Fidesz jelöltje

Az ország egyetlen választási tévévitája is elmaradt

A Hegyvidék TV lemondta a képviselőjelöltek vitáját, így nem tudott megmérkőzni Fürjes Balázzsal, a Fidesz jelöltjével az ellenzéki Hajnal Miklós, a Momentum hegyvidéki jelöltje.

Hajnal Miklós, a Momentum képviselőjelöltje a közösségi médiás felületén arra emlékeztetett mindenkit, hogy mennyire szürreális körülmények között ment volna csak bele Fürjes Balázs, a kormánypárti jelölt a vitába, hiszen a Hegyvidék TV-ben közönség nélkül és néhány órával az urnák nyitása előtt szerették volna megrendezni.

„A vitát szombat délután – tehát néhány órával az urnák nyitása előtt – adják le a korlátozott elérésű Hegyvidék TV-n, előre ismeretlen időpontban, más felvétel nem készülhet, az internetre nem töltik fel, továbbközölni pedig csak a Hegyvidék TV engedélyével lehet. Nyilván teljesen egyértelmű, hogy itt egy gyáva nyúl játékról van szó, ahol Fürjes Balázs a nevetséges feltételek diktálásával abban reménykedett, hogy majd én rántom el a kormányt, és ő büszkén mondhatja, hogy tartotta volna a szavát, miközben a Fidesz központból érkező tiltásnak is megfelel” – írta Hajnal Miklós, aki még ilyen körülmények ellenére is belement volna a vitába.

Azonban a Hegyvidék TV még péntek délután sem jelzett vissza a képviselőjelölteknek, majd végül lemondta a vitát.

„Abban maradtunk, hogy a televízió küld egy emlékeztető e-mailt minden jelöltnek, akik ma délután 15 óráig előre megerősítik válaszlevelükben a részvételüket, nehogy valaki a távolmaradásával »kellemetlen helyzetbe hozza a televíziót«.”

A Hegyvidék TV végül péntek este jelentette be, hogy lemondja a vitát. A Facebookon így indokolta lépését a hegyvidéki tévécsatorna:

„A Hegyvidék TV tudomásul veszi, hogy nem lett volna biztosított mind a hat jelölt részvétele, illetve nem született megegyezés a vita minden lényeges feltételében. Így az a kezdeményezésünk, hogy a hegyvidéki választók a választókerületünkben induló valamennyi jelöltet megismerhessék egy általunk szervezett vita keretében, sajnos most nem járt sikerrel.”

Hajnal Miklós ehhez hozzátette:

„A Fidesz világában megszokhattuk, hogy egyszerre élünk a valóságban, és valami szürreális kreált másában. Fontos, hogy ne keverjük össze a kettőt: azért nem így szokott kinézni egy választási vita, legalábbis fejlett demokráciákban.”

A legfontosabb tévévitából sem lett semmi

Nem csak a XII. kerületben hiúsult meg az ellenzék és a kormánypárt televíziós vitája. Bár Márki-Zay Péter,  az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje többször jelezte, hogy még az utolsó pillanatban is kész vitatkozni Orbán Viktorral, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje erre nem volt hajlandó. Pedig több tévétársaság is jelezte, hogy szívesen műsoridőt biztosítani egy ilyen televíziós vitának.

Márki-Zay Péter egy videót tett közzé pénteken a Facebook-oldalán, amelyben gyávának nevezte a tévévita meghiúsulása miatt a fideszes kormányfőjelöltet, kihangsúlyozva, hogy Magyarországon már 16 éve nincs miniszterelnök-jelölti vita, és ennek mindig az az oka, hogy Orbán Viktor negligálja az ezeken való részvételt.

Kérheti híreinket Telegram-csatornánkon is, hogy ne maradjon le azokról!

Ott vagyunk Facebookon is!

További híreinkért kattintson ide!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások