fbpx
Televíziós Újságírók Díja

Élőben közvetíti a TV2 Csoport és az RTL Magyarország a Televíziós Újságírók Díja gálaestjét Budapestről

Egy estére összefog a két legnagyobb kereskedelmi tévétársaság, hogy élőben közvetítsék a gálaestet.

Idén – a Televíziós Újságírók Díja kilenc éves története során első alkalommal – nem csak a meghívott vendégek, hanem online közvetítések révén a nagyközönség is figyelemmel kísérheti az elismerés ünnepélyes díjátadó gálaestjét. A március 23-án, 20 órakor kezdődő esemény egyszerre, egyidőben, élőben lesz látható a két nagy kereskedelmi televíziótársaság, az RTL Magyarország és a TV2 Média Csoport online felületein, az RTL.hu-n és a TV2 Play platformokon.

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Televíziós Újságírók Díja gálán 2021-ben
Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2021-ben
Fotó: TÚD 2021

„Nagyon örülök, hogy az RTL Magyarország a TV2 Csoporttal közösen élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díjátadó gáláját. A TV2 Play és az RTL.hu jóvoltából 2022-ben a nagyközönség is részese lehet ennek a rangos eseménynek. A kereskedelmi televíziózás idén 25 éves Magyarországon, és ez az első olyan alkalom, hogy a két legnagyobb csatorna összefogásban közvetít egy szakmai rendezvényt”

– mondta Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója.

Kolosi Péter
Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2021-ben

„A Televíziós Újságírók Díjátadó Gálája a legfontosabb szakmai rendezvény és díj, amelynek odaítélését mindig is pártatlannak tartottuk. Nagyon örülünk, hogy ettől az évtől ezt az is kifejezi, hogy a két nagy kereskedelmi televízió online felületei az RTL.hu és a TV2 Play is közvetíti a díjátadó eseményeit. Ez az utóbbi időben szokatlan együttműködés jelzi azt is, hogy a kereskedelmi televíziós piacon nem ellenségek, csupán ellenfelek vannak”

– fogalmazott Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

„A gálával mindig is fontos célunk volt, hogy ne csak egy díjátadó legyen, hanem egyben a televíziózás ünnepe is. Egy olyan esemény, amikor egy évben egyszer a tévétársaságok félreteszik az egymással való versengést és elismerik egymás sikereit. Ezt pedig most a közös közvetítés tovább erősíti, melynek köszönhetőn mostantól a nagy közönség egy olyan nagy tévés eseményt követhet online, amit eddig csak a szakma képviselői láthattak”

– mondta Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója, a SorozatWiki főszerkesztője.

Idén összesen tizenhárom kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, sportreality, talkshow, heti sorozat, napi sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, valamint színész kategóriában.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma a 24.hu, az Index, a Media1, a Kreatív, a Marketing&Media, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Hír7 és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll.

A díjra esélyesek névsora a Media1 korábbi hírében olvasható, ide kattintva.

A műsorvezető idén is Gundel Takács Gábor lesz.

Gundel Takács Gábor.
Gundel Takács Gábor. Fotó: TÚD 2021

További híreket talál a Media-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások