fbpx
A Szent Korona Rádió oldalán megjelent, tanárokat listázó, azóta frissített bejegyzés.

Az adatvédelmi hatósághoz fordult a Háttér Társaság, miután a Szent Korona Rádió névvel és fotóval listázott pedagógusokat

A szélsőséges nézeteiről ismert Kuruc pont info és a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom gondolatainak is teret biztosító, impresszum nélkül működő Szent Korona Rádió névvel, fényképpel, Facebook-profillal listázott ki olyan tanárokat, akikről azt állítja, hogy „a pedofilokat is képviselő LMBTQ-propaganda” hívei.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul a Háttér Társaság jogsegélyszolgálata, miután a Szent Korona Rádió „A magyar iskolák szégyenei: Ők tanítják LMBTQP-ideológiával fűszerezve gyermekeinket” címmel publikált egy cikket, amelyben névvel, fényképpel, Facebook-profillal listázzák azokat a pedagógusokat, akik a rádió szerint „a pedofilokat is képviselő LMBTQ-propaganda” hívei, és „veszélybe sodorják gyermekeink egészséges erkölcsi és nemi fejlődéshez való jogát” – számolt be a Mérce.hu.

A Mérce emlékeztet: a rádió külön rovatot biztosít a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak, de felületet ad a Kuruc pont info nevű radikális nézeteket közlő oldalnak is. Megjegyezték azt is, hogy az LMBTQ-mozgalom soha, semmilyen formában nem képviselte a pedofilok jogait, a betűszó végén pedig valójában nem szerepel a „P” betű.

A többrészesként hirdetett listára a jelek szerint szivárványos, illetve „a család az család” kampányhoz csatlakozó facebookos profilkép-kerettel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mellett kiálló free SZFE-felirattal ellátott profilképpel, valamint az ezen mozgalmakat támogató posztokkal lehetett felkerülni.

A Szent Korona Rádió nem rendelkezik impresszummal, a szóban forgó írás is névtelenül jelent meg. A Háttér Társaság úgy reagált egy kedden közzétett Facebook-bejegyzésében, hogy

„Nem hagyjuk szó nélkül, hogy szélsőjobboldali médiumok listázzák a támogató tanárokat! A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul Jogsegélyszolgálatunk. Ne próbálja elhallgattatni a tanárokat senki félelemkeltéssel!”.

A Media1 egyébként kérdéssel fordult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH), hogy arról érdeklődjünk, a hatóság jogszerűnek tartja, hogy az internetes rádió honlapjának nincsen impresszuma.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: a Szent Korona Rádió oldalán megjelent, tanárokat listázó, azóta frissített bejegyzés.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások