fbpx
Deutsche Welle (DW)

Elindult a Deutsche Welle magyar nyelvű Facebook-oldala, a DW Magyar

A szomszédos Ukrajnában zajló háború illetve a magyarországi sajtószabadság romló helyzete miatt a Deutsche Welle a tavaly áprilisban elindított YouTube-csatorna után egy Facebook-csatornával is bővíti magyar nyelvű kínálatát.

A DW mostantól a legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon is jelen van magyar nyelvű tartalmakkal. A német közmédia, a Deutsche Welle – melynek 2021 óta a Media1 is magyarországi médiapartnere – célja ezzel az, hogy még több párbeszédet és interakciót érjen el a magyar közönséggel.

„Egy fiatal és dinamikus csapatot építettünk fel az elmúlt csaknem egy évben Magyarországon. Újságíróink a helyszínről tudósítanak, legyen szó az ukrajnai menekültekről vagy a közelgő parlamenti választásokról. Emberi történeteket mesélnek el, háttéranyagokat készítenek, az ukrán-magyar határról jelentkeznek, és a nemzetközi közönségnek is bemutatják, milyen sokszínű is Magyarország” – emelte ki Adelheid Feilcke, a DW európai programigazgatója.

Az új Facebook-csatornával a DW elsősorban azt a fiatal, politika iránt érdeklődő magyar közönséget célozza meg, akik úgy érzik, a legtöbb hazai médium nem elégíti az információéhségüket, mert több nemzetközi összehasonlításra, szélesebb látókörre vágynak. Ezt mutatja az Ukrajnában zajló háborúról szóló tartalmak nézettsége is: a Deutsche Welle nemzetközi tudósításai iránti érdeklődés Magyarországon is jelentősen megnőtt az elmúlt hetekben.

„A Facebook-csatorna elindításával elsősorban párbeszédre szeretnénk hívni a közönségünket. Erre eddig a YouTube-csatornánkon csak korlátozottan volt lehetőség. Tekintettel a magyar sajtószabadság helyzetére illetve a közvetlen szomszédságunkban zajló háborúra ahhoz szeretnénk hozzájárulni a munkánkkal, hogy mindenki tájékozottan és szabadon alkothasson véleményt, és több olyan vita jöhessen létre, amely konstruktív és sokszínű marad” – mondta Diseri Dóra, a DW Magyar főszerkesztője.

A Deutsche Welle a világ egyik legnagyobb nemzetközi műsorszolgáltatója, németországi központtal. Tudósítói hálózata a világ szinte valamennyi országára kiterjed, újságírói a világ 32 nyelvén dolgoznak. A magyar szerkesztőség 2021 áprilisában a DW 31. nyelveként kezdte meg működését, első lépésként egy YouTube-csatornával, illetve magyarországi médiapartnerekkel való szoros együttműködéssel. Ennek keretein belül rendszeresen jelennek meg magyar nyelvű DW-videók a 24.hu, 444.hu, a Telex, a hvg.hu és a Media1 oldalain. Tavaly decemberben indult el az Europeo című hírmagazin péntek esténként az ATV műsorán, idén februártól pedig DW Exkluzív címen heti rendszerességgel publikál DW-s helyszíni tudósításokat és riportokat magyar nyelven a hvg.hu.

A DW Magyar szerkesztőségében jelenleg 8 újságíró dolgozik.

A DW Magyar Facebook-oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/dw.magyar/

További hírek találhatók a Media1.hu oldalon.

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások