fbpx
Vodafone felirat.

Az ukrajnai háború elől menekülőket segíti a Vodafone

A távközlési cég azonnali lépéseket tesz a konfliktusban érintettek és a menekültek támogatása érdekében.

Mint írták, a Vodafone Group Foundation 55 millió forintot biztosít a Vodafone Magyarország Alapítvány számára. Az összeggel a helyi segélyszervezetek – többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – munkáját támogatják. A szervezetek a menekültek mindennapi ellátását biztosítják a felajánlott összegből.

Ingyenes WiFi-hotspotokat is telepítenek

Emellett közvetlenül a menekülteknek is szeretnének segítséget nyújtani a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségeikkel. Ennek érdekében WiFi-hotspotokat és készüléktöltő-pontokat telepítenek a legfontosabb és legforgalmasabb helyszíneken: vasútállomásokon (a Nyugati és Keleti pályaudvaron, továbbá a záhonyi pályaudvaron), valamint a határátkelőhelyeken (Tiszabecs, Beregsurány), hogy az ide érkező menekültek számára könnyebbé tegyék a kapcsolattartást és az információhoz való hozzájutást. A vállalat a tranzithelyszínek mellett menekültszállókra is juttat el ilyen eszközöket.

A dolgozók is beszállnak

Az előbbiek mellett a vállalat a dolgozóknak is lehetőséget biztosít a segítségnyújtásra. Ennek megfelelően a kollégák havi fizetésükből egy általuk meghatározott összeget ajánlhatnak fel, ami egy segítségnyújtási alapba kerül. Emellett állandóan frissülő információkkal segítik azokat a kollégákat, akik tárgyi adományt szeretnének eljuttatni a rászorulóknak.

Akik pedig fizikai önkéntes munka keretében segítenének, a vállalat támogatásával részt vállalhatnak a menekültek utaztatásában, akár munkanapon is, de részt vehetnek más, például tárgyi adományokat célba juttató logisztikai feladatokban is. A szolgáltató kezdeményezéséhez csatlakozott a VOIS (a Vodafone Budapesten működő nemzetközi szolgáltató központja) is, akik adománygyűjtő akciót szerveztek.

„Legmélyebb sajnálatunkat, fájdalmunkat és együttérzésünket fejezzük ki a háborúban érintett lakosság, minden érintett honfitársunk, ügyfelünk és dolgozónk iránt, szívünk mélyéből reméljük a béke mihamarabbi eljövetelét. A Vodafone-nál minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a magunk eszközeivel, a lehető leghatékonyabb módon segítsünk ezekben a rendkívüli, szomorú időkben”

– nyilatkozta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A közleményt úgy zárják, hogy vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és az igényeknek megfelelően, szakemberekkel egyeztetve további támogatást kíván nyújtani a következő időszakban, attól függően, hogy aktuálisan hol van rá a legnagyobb szükség.

Korábban hasonló, a menekülőket támogató intézkedéseket jelentett be a Yettel és a Magyar Telekom is.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások