fbpx
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én.

Ingyenes sim-kártyákkal és telefonokkal is segíti a Yettel a menekülteket

Mától, péntektől kezdődően több mint 40 ezer darab, előre feltöltött sim-kártyát biztosít az Ukrajnából menekülőknek a Yettel, közölte a Media1.hu-val a mobilszolgáltató.

Mint írták, ezekkel a kártyákkal a rászorulók a következő szolgáltatásokhoz jutnak:

  • a kártya aktiválásának első napján korlátlan magyarországi mobilinternet-hozzáférés;
  • 5GB mobilinternet (30 napon belül felhasználható);
  • 50 perc belföldi hanghívás (30 napon belül felhasználható);
  • díjmentes nemzetközi hívás alapdíjas ukrán telefonszámokra (visszavonásig);
  • díjmentes roaming Ukrajna területén (visszavonásig).

A segélycsomag része 1300 mobiltelefon is.

A sim-kártyákat és a telefonokat a kontingens erejéig ukrán személyi dokumentummal rendelkezők vehetik igénybe a határmentén kihelyezett regisztrációs pontokon Záhonyban, Lónyán és Tiszabecsen, valamint két budapesti helyszínen, a Nyugati pályaudvarhoz közel eső WestEnd City Centerben és az Aréna plázában található Yettel üzletekben.

Hozzátették: a mobiltársaság a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve további telekommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat is biztosít a krízishelyzetben: az MRSZ rendelkezésére bocsátott 10 darab, korlátlan hang- és mobilnet-hozzáféréssel rendelkező telefont, amit a segélyszervezet koordinálásában kvázi „telefonfülke” funkcióval bárki igénybe vehet a határátkelők közelében és a Nyugati pályaudvarnál.

Ingyenes WiFi-ket is felajánlottak

A menekültek támogatására üzembe helyeztek 4 darab nagy kapacitású, könnyen mobilizálható wifi routert, amelyre ingyenesen csatlakozhatnak a felhasználók. Ezek elérhetősége a segélyszervezet koordinálásában változhat: helyileg ott biztosítják, ahol éppen a legnagyobb igényt látják rá.

„A humanitárius partnerszervezeteinkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk és rendszeresen konzultálunk. A szakemberektől érkező igények alapján arra törekszünk, hogy telekommunikációs szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel és kollégáink összefogásával lehetőleg gyors és releváns segítséget nyújtsunk a krízishelyzetben”

– fogalmazott Peter Gazik, a Yettel Magyarország (korábbi nevén Telenor Magyarország) vezérigazgatója.

A Yettel munkatársai belső szervezésben tárgyi-, élelmiszer- és pénzadománygyűjtést is folytatnak a törökbálinti Yettel székház, a szegedi ügyfélszolgálati központ és az értékesítési hálózatban dolgozó munkatársak részvételével. A munkatársak révén összegyűlt pénzadományt a szolgáltató megduplázza.

Mint azt a közleményben felidézték: a Yettelnél továbbra is érvényben van, hogy jóváírja az Ukrajnában roamingoló ügyfeleinek SMS-, hívás- és adatforgalmi költségeit és a hazai hálózatából ukrán telefonszámokra indított nemzetközi hívások díját. A jóváírás folyamatáról egy tájékoztató honlapot is létrehoztak, mely ide kattintva érhető el.

További híreket talán a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások