fbpx
Magyar Telekom.

Újabb, a háborúból menekülőket segítő intézkedéseket jelentett be a Magyar Telekom

Több gyakorlati intézkedésről is szó van.

Mint arról a Media1 is beszámolt, cég már korábban bejelentette, hogy a Magyarországról kezdeményezett mobil és vezetékes ukrán hálózatba irányuló nemzetközi hívások, sms-ek és a mobilinternet díját is teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja február 1-jétől, visszavonásig. Most további intézkedésekről adtak tájékoztatást.

Ilyen például, hogy a cég az elmúlt napokban ellenőrizte a teljes hálózati infrastruktúráját az ukrán határ mentén, és ahol szükséges volt, akkumulátorokat cseréltek, hogy áramkiesés esetén is biztosított legyen a szolgáltatás, illetve kapacitásbővítést hajtottak végre (például egy új mobilállomást is létesítettek) az extra terhelés kiszolgálására.

A szolgáltató a határátkelőhelyeken is megerősítette mobilhálózatát, valamint felkészítette a nagyobb forgalomra. Fehérgyarmaton három helyszínen és Mándokon a menekültek számára elérhető, ingyenes wifi pontot létesített.

A Magyar Telekom és a T-Systems a MÁV-val közösen dolgozik az ingyenes wifi szolgáltatás megerősítésén a Nyugati és Keleti pályaudvaron, hogy az érkező menekültek és az ott dolgozó önkéntesek, segélyszervezetek számára megkönnyítse a kapcsolattartást, ügyintézést.

Mobiltelefonokat adományoznak

A Telekom Mobildonor programja keretében 5000 darab mobileszközt és feltöltőkártyát ajánl fel a rászorulóknak. A felajánlás 4100 klasszikus mobiltelefont, valamint 900 okoseszközt is tartalmaz, melyet a NIOK Alapítvánnyal partnerségben juttat el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez.

A cég a Mobildonor programja keretében továbbra is várja az ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyet felújítás után sim-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá – a program honlapja ide kattintva érhető el.

Felkészítették a határmenti üzleteket

Az ukrán határ közelében található Telekom üzleteket felkészítették a nagyobb forgalomra. A munkatársak segítenek a Telekom applikáció használatában is, amelyen keresztül a későbbiekben lényegesen egyszerűbb az ügyintézés. Ukrán nyelvű tájékoztatók is készülnek, hogy az érintettek minél hamarabb kapcsolatba léphessenek szeretteikkel.

Telekom mobilapp.
Telekom mobilapp. Fotó: Kasza János / Media1

Jótékony célokra fordítják a Vivicittá nevezési díjait a cég dolgozói

A Magyar Telekom Csoport dolgozói az idén március 26-27-én megtartott Telekom Vivicittá futóversenyre szóló nevezési díjukat adományként felajánlják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, az Ukrajnából menekülők megsegítésére. A munkatársi adomány összegét a szolgáltató 5 millió forinttal kiegészíti.

A vállalat emellett az ukrán menekültek megsegítéséért dolgozó segélyszervezetekről tájékoztatást ad munkatársainak az intranet oldalán, hogy egyénileg vagy közösségként is segíthessenek.

Azok az érintett munkatársak, akiket valamilyen formában sújt a szomszédban zajló konfliktus, anyagi és/vagy mentális segítséget vehetnek igénybe a vállalat segélyezési szabályzata, valamint „Számíthatsz ránk” támogatói programja keretében.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások