fbpx
A Partizán mozgó stúdiója.

Kezdődik a Partizán kamionos országjárása – reggeli műsort is indítanak

A Partizán csapata négy héten keresztül egy kamionba helyezett, mozgó stúdióval olyan körzetekbe látogat el, amelyek döntő szerepet tölthetnek be az áprilisi választások kimenetelében.

Mint a Gulyás Márton nevével fémjelzett YouTube-csatorna a hétfői, a Media1-hez is eljuttatott közleményében fogalmazott, a roadshow-nak kettős célja van: egyfelől, hogy olyan helyi ügyeknek adjon sajtónyilvánosságot, amelyek eddig nem voltak láthatóak országos szinten, másfelől, hogy felerősítse a független és kritikus nyilvánosságot, ezzel is mérsékelve a kormánypropaganda túlsúlyát.

Meg is nevezték azokat a településeket, amelyekre ellátogatnak; ezek Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Hatvan, Tiszaújváros, Balatonfüred és Komárom.

A műsorokban foglalkozni fognak az adott térség legfontosabb ügyeivel, a kampány fejleményeivel, illetve olyan társadalmilag és gazdaságilag releváns problémákkal, amelyek meghatározzák majd a következő négy évet.

A Partizán mozgó stúdiója.
A Partizán mozgó stúdiója. Fotó: Partizán / Facebook

Reggeli műsort is indítanak

A megszokott esti adássávon túl készülnek egy agitPOP nevű reggeli műsorral is, mely keddtől péntekig minden reggel 7:00-tól 9:00-ig jelentkezik a kamionstúdióból, melyben a napi hírek mellett szó lesz az adott körzet politikatörténetéről és aktuális ügyeiről is, valamint helyet kapnak interjúk, beszélgetések, és minden nap figyelemmel követik az ukrán háború eseményeit is.

„A helyi lakosok megtalálják az adott város meghatározó helyszínén stúdiónkat, az élő adásokon túl közönségtalálkozókat, beszélgetéseket is szervezünk, valamint egy mozgó stáb folyamatosan közvetít az adott körzetből. Gulyás Márton mellett Tóth Jakab és Balogh Zsófi, valamint minden reggel társműsorvezetők (többek között Osváth Zsolt, Sándor Erzsi, Rainer-Micsinyei Nóra, Pumped Gabó, Horváth Kristóf »Színész Bob«) is csatlakoznak a csapathoz”

– fogalmazott a Partizán közleménye.

A 24.hu-val közös, Frontvonal elnevezésű együttműködés márciustól péntekenként jelentkezik a két szervezet műsorvezetőivel, szerkesztőivel és újságíróival, valamint különkiadásban közvetítenek a Békemenetről és az ellenzéki összefogás március 15-i rendezvényéről.

Március 28-tól, visszaérkezve Budapestre egészen a választások utáni hétig folyamatos, élő adásokban reagálnak az eseményekre. A választások napján a belvárosi eredményváró helyszín mellett, a 24.hu-val közösen több stúdióból és külső helyszínről tájékoztatják majd a nyilvánosságot az eredményekről.

Támogatásokból

A Partizán tegnapi, vasárnapi Facebook-bejegyzése szerint a választási roadshow és az ehhez szükséges kamion bérleti díját, a technikai eszközök és a stáb költségeit a támogatók és előfizetők mellett a National Endowment for Democracy (NED) által biztosított 98.000 USD összegű támogatás teszi lehetővé.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: A Partizán mozgó stúdiója. Fotó: Partizán / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások