fbpx
Kovács István, a Megafon Központ alapítója

Peren kívül helyreigazítást közölt az Azonnali a Megafon kapcsán

A lap azt írta, nincs bizonyítéka arra, hogy a kormánypárti véleményvezérek Facebook-hirdetéseit fizető Megafon közpénzből működne. A Telex eközben kitart és pereskedik.

Kedd délután egy helyreigazítást tett közzé az Azonnali.hu, melyben a Megafon Központtal kapcsolatos korábbi állításaikat visszavonták.

Mint írták, a lapban a

„2022. január 9. napján közzétett, Vági Márton által írt »Miért nincs ellenzéki Megafon?« című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. a tevékenységét közpénzből, illetve nem függetlenül végzi”.

A megjelentek kapcsán az érintettek és az olvasók elnézését is kérték.

Mint arról a Media1 beszámolt, hasonló ügyben indított három sajtó-helyreigazítási pert a Megafon a Telex ellen, mely jelenleg is zajlik. A Telex tehát kitart az eredeti állításai mellett.

A Media1 Kósa Andrástól, az Azonnali.hu főszerkesztőjétől megtudta, hogy ők peren kívül közölték a helyreigazítást, mivel szerintük jelenleg nem bizonyíthatók a megjelent írásukban közölt állítások.

A Facebook hirdetéstára (Ads Library) szerint a Megafon viszonylag rövid idő alatt több mint félmilliárd forintot költött el kormányközeli véleményvezérek közösségi médiában közzétett, jellemzően az ellenzéket támadó videóinak reklámozására.

Személyi összefonódás biztos van

Mint arról a Media1 még tavaly márciusban beszámolt, a Megafon személyi összefonódásban áll a kormányközeli Alapjogokért Központtal, hiszen utóbbi stratégiai igazgatója Kovács István a Megafon vezetője és tulajdonosa is egyben – Kovács István szerepel az Alapjogokért központ honlapján is. Az Alapjogokért Központ egyébként a Facebookon nyilvánosan is támogatta a Megafont. Az Átlátszó írt arról korábban, hogy az Alapjogokért Központot működtető Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. közel egymilliárd forintot kapott a Batthyány Lajos Alapítványon keresztül, a pénzek feladója pedig jellemzően a Miniszterelnöki Kabinetiroda volt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Kovács István, a Megafon Központ alapítója, a kormányközeli Alapjogokért Központ munkatársa.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */