fbpx
Az ElkXrtuk című film egyik részlete

Reagált a TV2, miért marad el az ElkXrtuk vasárnapi tévépremierje

Egyáltalán nem tettek le róla, hogy képernyőre tűzik a mozifilmet, és nem is kell már rá sokat várni, hogy erre sor kerüljön, még ha a most vasárnapra vonatkozó ígéretét nem is tartja be a csatorna.

Mint arról korábban a Media1 is beszámolt, elmarad az ElkXrtuk című, Gyurcsány-ellenes mozifilm több héttel előre, most vasárnap 21:20-ra meghirdetett országos tévépremierje a TV2-n.

Kerestük az ügyben a Kálomista Gábor filmproducer nevével fémjelezett Megafilmet és a TV2-t is.  Előbbi egyelőre nem, utóbbi sajtóosztálya viszont reagált a Media1 megkeresésére.

Azt írják lapunkhoz eljuttatott válaszukban, hogy az ElkXrtuk televíziós bemutatását „programing okokból” egy későbbi időpontra tették át, és néhány héten belül látható lesz a TV2 műsorán.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ElkXrtuk premierjén.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ElkXrtuk mozipremierjén. Fotó: ELKRTUK / Facebook

Kering egy másik időpont is, de a TV2 annak hitelességét nem erősítette meg

A TV2 sajtóosztálya arra nem reagált, hogy pontosan mikor lenne a bemutatás, illetve nem tértek ki arra, milyen programin okokról van szó.  A TV2-közeli Index eközben – meg nem nevezett forrásra hivatkozva – azt írja, hogy a TV2 március 5-re helyezi át a filmpremiert. (Utóbbi egyébként nem vasárnapra, hanem szombatra esik.)

Miután a TV2 elnöke ugyanaz a Vaszily Miklós, aki az Indexnek is társtulajdonosa, vagyis a két médiacég között erős személyi összefonódás van, így nem lenne meglepő, ha hiteles lenne az indexes információ az időpont kapcsán, de egyelőre mi ezt meg nem erősített információnak tekintjük. A Media1 újabb kérdést küldött a TV2-nek, hogy valós-e az ezzel kapcsolatos lapinformáció, de a csatorna nem erősítette meg a március 5-i időpontot, igaz, nem is cáfolta.

Azt írja a sajtóosztály: „Amint a premier dátuma hivatalos lesz, arról azonnal értesítjük a nézőket.”

Ha mindenesetre mégis helytálló az értesülés, akkor nagyjából egy hónappal az országgyűlési választások előtt lenne látható a film.

Frissítés 2022.01.21. 11:11
Kiderült, hogy Romániában, magyar hanggal és román feliratozással is bemutatják a filmet, valamint a kormányközeli Magyar Nemzet (némiképp ellentmondva a TV2 lapunknak adott nyilatkozatának) azt írta, hogy Kálomistáék miatt kerül sor a TV2-n a premier halasztására. Erről és hogy a kettő között milyen összefüggés lehet, részletesen egy külön írásban számoltunk be.

A filmről itt érhetők el korábbi írásaink.

További hírek találhatók a Media1-en. Csatlakozzon a Media1-hez a Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */