fbpx
Meta, a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata.

Több mint 3 milliárd dollárra perlik a Facebook anyacégét Nagy-Britanniában

A példátlan összegű kártérítési pert egy magánszemély indította a vállalat ellen.

Jelentős, mintegy 3,2 milliárd dollárnak megfelelő fontra perlik a Metát, a Facebook anyacégét Nagy-Britanniában, amiért visszaélt piaci erőfölényével, mivel évekig begyűjtötte, majd „kiárusította” 44 millió brit felhasználó személyes adatait – számolt be a HWSW.

A pert Liza Lovdahl Gormsen, a brit Pénzügyi Felügyelet egy főtanácsosa indította a héten magánszemélyként, azon brit polgárok nevében, akik 2015 és 2019 között használták a közösségi oldalt.

A felperes szerint a Facebook több milliárd fontot keresett azzal, hogy a felhasználók számára rendkívül előnytelen feltételek mentén engedélyezte a szolgáltatás használatát, lényegében arra kényszerítve őket, hogy feltétel nélkül átadják a szolgáltatónak szinte minden személyes adatukat, melyet azután a cég haszonszerzés céljából gyakorlatilag korlátlanul felhasználhat.

Mint arról a Media1 csütörtökön beszámolt, a vállalat ellen Amerikában is zajlik egy per, melynek végkimenetele az lehet, hogy meg kell váljon az Instagram és a WhatsApp platformoktól.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások