fbpx
Németh Sándor, az ATV Zrt. többségi tulajdonosa, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze

Megkérdeztük az ATV vezérigazgatóját, mit szól, hogy apja, a tulajdonos a Fidesz-retorikájához hasonló gondolatokat használt újévi köszöntőjében

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV többségi tulajdonosa újévi beszédében a Fidesz retorikájához nagyon hasonló gondolatokat fogalmazott meg a közelgő választásokkal kapcsolatban. A Media1 megkérdezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, Németh Sándor fiát a beszéd tartalmával kapcsolatban felvetődő aggályok kapcsán– a hírből az is kiderül, mit reagált erre pontosan.

„A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom, vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt”

– többek között ezt mondta Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője, az ATV többségi tulajdonosa újévi beszédében, amelyet az egyház lapja, a Hetek.hu közölt, és az ATV-n a Vidám Vasárnap című, a Hit Gyülekezete műsorában is sugárzott beszéd elérhető a YouTube-on is.

Németh Sándor az újévi beszédében azt is mondta, hogy „a törvényalkotás eddig a természet és a tízparancsolat alapján történt. Nyilván nem volt ez tökéletes, de alapvetően figyelembe vették a természetet. Ma azt látjuk, hogy olyan törvénykezési folyamat indult el, főleg a nyugati világban, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a természetet, például a szexuális törvényt, a házasság törvényét, ezért ez fundamentális probléma az emberiség számára. Nem egy kis következmény, hanem egy alapprobléma.”

Németh hozzátette, hogy súlyos probléma ugyan a korrupció vagy a gyűlölködés, de szerinte Jézus ezeket a törvénytelenség következményének nevezte. Szerinte ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb probléma az, hogy „elkezdődött egy természetellenes törvénykezés, és úgy tűnik, hogy nem áll le, és Magyarország is ennek a fenyegetettsége alatt áll. Ez a természetellenes törvénykezés összefüggésben van a globalizmus eszméjével, illetve mozgalmával”.

A téma kapcsán a 444 úgy vélekedett, hogy a beszéddel Németh Sándor a Fidesz melletti szavazásra buzdított. Felidézték, hogy Németh Sándor nem először fejtette ki szimpátiáját az Orbán-kormány egyes intézkedésivel kapcsolatban, például ilyen volt a migráció ügye is.

ATV vezérigazgató: nálunk a szerkesztők szabadon dolgozhatnak

Az ATV-t Németh Sándor tulajdonos fia, Németh S. Szilárd vezeti mint vezérigazgató, aki már többször kifejtette, hogy apja állásfoglalásai nem befolyásolják a tévécsatornát. A Media1.hu érdeklődésére Németh S. Szilárd most is hasonlót írt kedden:

„Az ATV továbbra is az a hely, ahol a szerkesztők szabadon dolgozhatnak, és ahol tiszteletben tartjuk mindenki jogát a véleménynyilvánításhoz, függetlenül attól, hogy ki kivel ért egyet” – írta a vezérigazgató érdeklődésünkre.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

A napokban egyébként a Hit Gyülekezete lapja, a Hetek.hu közölte a kínai elnök újévi beszédét is, fizetett hirdetésként, ami miatt bírálta a Magyar Hang az újságot. Erre válaszként most a Hetek.hu szerkesztője, Morvay Péter azt írta a lapjába, hogy sokszor előfordul, hogy egy szerkesztőség nem ért egyet a lapban közzétett fizetett hirdetések tartalmával, akár meg sem vásárolná az adott terméket, szolgáltatást.

További hírek találhatók a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Borító: Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások