fbpx
Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője.

Megjelent a Közmédia és a médiahatóság 2022-es költségvetése a Magyar Közlönyben

Hivatalossá vált, mennyi pénzből gazdálkodhat a 2022-es országgyűlési választások évében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint annak Médiatanácsa.

Nincs változás azokhoz az összegekhez képest, amiről eredetileg szó volt a sajtóban – írja a szerdán megjelent Magyar Közlöny alapján a hvg.hu.

Mint arról a Media1 beszámolt, októberben nyújtotta be a Költségvetési Bizottság a médiahatóság büdzséjéről szóló javaslatot, amelyet az NMHH állított össze, és magában foglalja a Közmédia költségvetését is.

Miután a Magyar Közlönyben megjelent összegek nem változtak a tervezetben foglaltakhoz képest, így az MTVA valamivel több mint 130 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre, míg a Koltay András vezette NMHH 47,8 milliárd forintot kap működésére. A heti egyszer ülésező Médiatanács költségvetését 695 millió forintban határozták meg.

A Közmédia évről évre több pénzből működik. Míg 2010-es kormányváltást követő évre 64 milliárd forintos büdzsét határoztak meg, ez az összeg mára már a duplájára növekedett – a részleteket korábbi írásunkban olvashatja.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője. Fotó: YouTube / M1 – Híradó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások