fbpx
Giphy alkalmazás az App Store-ban.

Eldőlt: el kell adnia a Giphy-t a Facebook anyacégének

A határidő egyelőre nem ismert.

A brit versenyjogi hatóság, a CMA a Giphy eladására kötelezte a Metát, azaz a Facebook tulajdonosát – számolt be a döntésről a CNBC.

A testület arra jutott, hogy ha nem így történne, az csökkentené a közösségi médiaplatformok közötti versenyt. Hozzátették, hogy az ügylet már el is távolította a Giphy-t, mint potenciális kihívót a vizuális hirdetések piacáról.

Mint arról a Media1 beszámolt, 2021 augusztusában a CMA ideiglenes döntésével már aggodalmának hangot a felvásárlás kapcsán, és nem látott más megoldást mint a Giphy eladását.

Ne uraljon mindent a Facebook!

A brit versenyhatóság megállapította, hogy a Facebook növelni tudná a már jelenleg is jelentős piaci erejét más közösségi platformokhoz képest, ha megtagadná vagy korlátozná más szolgáltatások hozzáférését a Giphy GIF-jeihez.

„Azzal, hogy megköveteljük a Facebooktól, hogy adja el a Giphy-t, a közösségi média felhasználóinak millióit védjük meg, és elősegítjük a versenyt az innováció és a digitális hirdetések terén”

– mondta Stuart McIntosh, az ügyet is vizsgáló független vizsgálócsoport elnöke.

Azt még azonban nem tudni, hogy a Metának meddig kell eladnia a platformot. A vállalat egyik szóvivője úgy fogalmazott: nem értenek egyet a döntéssel, és vizsgálják minden lehetőségüket, beleértve a fellebbezést is.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások