fbpx
Giphy alkalmazás az App Store-ban.

Megválni kényszerülhet a Facebook az animgifes Giphy-től

A brit versenyhatóság szerint a Giphy felvásárlása sérti, valamint korlátozza a közösségi platformok közötti versenyt.

A brit versenyjogi hatóság, a CMA szerint a Giphy korábbi akvizíciója korlátozó tényezővel bír a közösségi oldalak piacán – számolt be a HWSW.

A Facebook azután kényszerülhet a tavalyi évben 400 millió dollárért megvásárolt GIF-platform eladására, hogy a CMA egy alapos vizsgálatot követően arra jutott, hogy az akvizíció sérti, valamint korlátozza a közösségi platformok közötti versenyt. A hatóság döntése egyelőre ideiglenes, de ha októberben végleges státuszba kerül, úgy a Facebook kénytelen lesz eladni a Giphyt.

Nem sok esélye lesz azonban a közösségimédia-óriásnak, ugyanis a versenyjogi hivatal csakis a szolgáltatás eladásában látja a megoldást. A vizsgálatot még tavaly júniusban kezdték meg az ügyben, melynek konklúziója szerint a közösségi oldal bárkitől megtagadhatja a Giphy használatát, vagy azért cserébe felhasználói adatokat kérhet nagy konkurenseitől. A hatóság úgy látja, ezzel csak még nagyobbra nőhetne a Facebook már amúgy is tetemes piaci ereje és befolyása.

A közösségi oldal nem ért egyet a hatósággal: szerintük a megállapítások mögött nincs megfelelő bizonyíték, a felvásárlás pedig az Egyesült Királyság és a komplett piac érdekeit szolgálják. Tovább folytatják a munkát a CMA-val, hogy tisztázzák az egyes tévhiteket.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock/Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások